Trött...

Ögonlocken känns tunga. Har sovit bra men ändå... Ska faktiskt gå och lägga mig nu. Dagen har varit bra. Det var en "gubbe" här och kollade igenom lägenheten och konstaterade att ventilationen inte är godkänd. "Nähä?" Jag är inte speciellt förvånad. Har blivit lovad att dom ska sätta in ventilationsjox uppe vid mina fönster. Han som var här kunde dock inte lova att röklukten skulle försvinna helt... JAG STÅR INTE UT MED DEN! Jag vill inte leva i en sån miljö med Alicia. Styrelsen hoppas istället problemet ska lösa sig när han flyttar vilket inte ens är säkert att han gör... Ja, undrar då om dom ska sanera två lägenheter???? Ska lägga mig ner i sängen och skriva ett brev. Gissa till vem? Prata med honom är ingen idé då han hör nada. Gamla envisna gubbar...


"Titta vad jag kan!"

Alicia gjorde det.... =) Från ryggläge till magläge och sen tillbaka igen. Hon låg och gosade med sin pappa i soffan och helt plöstligt inser vi att snart är hon runt. Jag sprang och hämtade kameran och mycket riktigt. Liten vände på sig för första gången!!! Så glad att jag hann fånga det på bild. (Liiiten nedförsbacke åt det hållet hon vände sig)


IKEA

Hade en gosig morgon med Alicia innan vi styrde mot Linköping och IKEA. På vägen stannade vi till på "jobbet". Gissade att alla skulle vara ute på gården och leka. Gissningen stämde och det var så kul att se alla. Både vuxna och barn. Sötnosar vad dom växer fort... kände ju inte igen en del. Mysigt att träffa dom.

Min älskling har varit som en ängel hela dagen. Så nöjd, med allt. Hade bestämt mig vad jag ville ha för barnstol till Alicia. (Spoling) Men när jag fick se nyheten blev jag kär. Började dock fundera på hur jag skulle få in allt i bilen men bestämde mig ändå för att ta den och hoppas på det bästa. Måste ju, åter igen, påstå att jag köpt en alldeles lagom stor bil. Allt fick plats; Jag, Alicia, vagnen, expedithyllan, trofastlådor (inte rosa...) och så barnstolen. Fick dock plocka bort lite hjul på vagnen för att stänga bagageluckan... Men det gick.

Så ikväll har jag skruvat och fixat. Bild på hur det blev i hallen kommer i morgon. En detalj ska upp på väggen, inte läge att börja borra nu.

Är riktigt glad idag. Haft en superdag med gumman, shoppat lite. Fått trevligt mail. Hallen börjar bli som jag vill ha den. Nöjd med dagen!! Dessutom har liten visat på vad hon kan... jag blev så glad så jag blev tårögd.


Bilstolsbilder!


Mys med kompisar

I morse när Alicia och jag hade vaknat till lite så var vi alldeles för sällskapssjuka. Det blev en tur till Norrköping för att träffa Alma och Emma. Så skönt att bara vara men ändå ha sällskap. Lite promenerande och matlagning. Det blir rätt så spännande rätter vi lyckas med. Idag så började jag att laga och när Alma ätit färdigt så trodde Alicia att hon skulle svälta ihjäl. Emma tog då över. En person har tänkt och föreberett och den andra får avsluta, men gott blev det. Bilden nedan visar hur min lilla busfia försöker med sitt nypgrepp på Alma... =) Alicia "hittade" sin fot idag på ett alldeles nytt sätt. Blev lite svårigheter när hon skulle föra  den till munnen. Alicias motto tycks vara att allt som hon får tag i ska in i munnen.

 

 

 


Här har vi en som kan provocera...

http://gammalhardrockare.blogspot.com/2008/09/ensam-mamma-sker.html


Den fanns inte...

Hittade en rabbatkupong från Lindex. 30% på valfritt barnplagg. Yes! Bestämde mig för att ta bilen till Maxihuset och köpa den där söööta bodyn. Kommer fram dit och det vimlar av folk. Tydligen invigning. Vilken miss... Kommer in på Lindex. Tror ni den finns?! Nepp. Jag skulle ju ha den, blev en pyjamas istället. Men ändå.

Annars har jag bara farit runt och gjort massor med vettigt. Skönt. Nu blir det tv-mys i soffan. "Mitt" program på TV. Haha. =)

Vill ha... eller snarare "måste" ha...

Bild från www.lindex.se


Lördag med familjen

Idag sover skrutt i sin egen säng. Hon tar större plats än man tror. Speciellt eftersom hon alltid snurrar och lägger sig diagonalt. Hade en lugn förmiddag hemma. Lunch hos mamma och pappa. Det blev en utflykt till Bjärka Säby och hantverksmässan på slottet. Mysigt. Alicia var på världens bästa humör och charmade dom flesta. Mamma vann (som vanligt) en jättefin orkidé. God mat till kvällsmat och nu ska jag bara njuta av kvällen. Kanske börja på någon bok. Fyrvaktaren är utläst. Läs den!!!

Undrar hur många gånger man kan kika in på liten när hon sover?! Bara för att titta till liksom.


Vi avslutar kvällen med ett leende!

Nu säger jag god natt. Ska gå och krypa ner till den här sötnosen som redan sover i min säng. En sötnos som har börjat rynka på näsan. Så gulligt. Lycka.

Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Allt skulle vara så annorlunda. Jag är trasig. Det finns ett tomrum i mig som ekar. Det är tomt. Det är helt j*vla tomt. Ibland kommer tankarna tillbaks. Tankarna och alla känslor. Ärligt… jag har nog fortfarande inte fattat. Fattat vad det är som verkligen har hänt. Jag fattar inte att jag står upp. Jag fattar inte att jag kommit så långt att jag sakta kan vrida på huvudet och snegla bakåt. Jag är inte ute på andra sidan än, det känner jag. Men på god väg. Ljuset närmar sig, Jag hoppas och tror fortfarande. Jag vill hoppas. Jag vill tro. Jag vill tro att det finns en underbar framtid för mig och Alicia. Ibland vill jag bara hoppa över några år. Men antar att jag behöver den här tiden för att komma vidare på rätt sätt. Att hitta mig själv. Att verkligen få läka i ihop i lugn och ro. Inte kastas in i något. Det ska vara tomt just nu, jag kan inte och vill inte fylla det med något.

 

Ibland förvånas jag över människan, vad människan kan göra. Det här påverkar mig fortfarande och antagligen ett bra tag framöver. Ibland vill jag bara hålla uppe en god min. Att jag är stark. Att jag är ”bättre”. Vill visa mig duktig. Att jag klarar mig själv, jag får för mig att det liksom inte är tillåtet att känna på det här viset efter så "lång" tid. Blir typ arg på mig själv när allt bara rasar. Vill inte visa mig svag… Jag är så rädd. Riktigt rädd. Kommer jag någonsin att våga?!

 

Ibland kommer dom här känsloinläggen. Bloggen är jag och dom här tankarna och känslorna är en del av mig. Dom finns. Det är min verklighet. Ibland är det bara så skönt att få allt ur sig. Inte meningen att någon ska tycka synd om mig, för det är det inte. Mitt sätt att ventilera och bearbeta.

 

Det är så lite som kan göra att det brister. Idag räckte det med fel låt på radion när jag är i den sinnesstämningen. I morgon kanske låten kvittar? Allt beror på.

 

Jag drömmer fortfarande om den där dagen, den dagen då jag är glad och lycklig ända in i själen. En dag då jag är fri, när mina tankar upptas av något helt annat. En dag då jag vågar!

 

En dag…


Vad hände med min blogg?!

Ska det se ut såhär... Vad har jag nu lyckats med. Den här dagen skulle jag nog inte gått upp känns det som.

Tradera

Nu har jag gjort det. Läskigt. Har lagt upp två annonser på urväxta kläder. Vad händer nu? Hur gör man? Tänk om ingen köper dom... Det märks. Provar jag inte så kan jag ju heller inte lära mig. Det blir spännande. Auktionenerna tar slut om en vecka.

Kanske något för dig Erika? =)

http://www.tradera.com/Hello-Kitty-T-shirt-och-shorts-fran-H-M-strl-56-Fint-skick-auktion_99333405

http://www.tradera.com/2-oanvanda-body-1-par-byxor-fran-Lindex-strl-56-Fint-skick-auktion_99335103


Ett litet spöke!

Hamnat här igen. En lugn dag. Alicia och jag tog sovmorgon och gick inte upp ur sängen förrän kl. var halv tio. Såå mysigt. Nästan i alla fall... Söt har kommit på hur man gör när man nyps. (Gärna i armen, ni vet där man inte är så vältränad... jag är det inte i alla fall.) Hon får ett sådant tag så det gör ont. Litet busfrö!!!

Igår när jag hade tvättid hade jag nästan ingen tvätt. Men idag har vi, eller Alicia, smutsat ner desto mer. Vet inte hur många omgångar kläder både på mig och henne. Lakan, handdukar... Så ser ni en förvirrad tjej med en blå IKEA påse på ryggen är det bara jag som är ute och letar efter en tvättmaskin. Släpar med mig smutsig tvätt både till höger och vänster.

Nu är vi hemma iaf, Alicia sover, tvätten upphängd och colan framplockad. Ska försöka hitta något ställe som säljer en Laban fleeceoverall. Söt har fått låna en, men jag vet inte om hon uppskattade att hennes mamma tryckte ner henne i den. Strl. 50-56. Men en söt korv blev det allt!!

Det bor ett litet spöke här inne i vårt hus

Han flyger runt om natten och gör en massa bus

Han skojar med dom stora

Han skojar med dom små

Och innan han själv somnar sött så säger han som så: Buuuuu!!!


Utflyktsdag!

I morse kom Alma och Emma till oss. Med matsäcken och allt annat inpackat i bilen åkte vi till Vingåkers Factory Outlet. Hittade lite söta grejer till tjejen. Svårt att inte göra det... Blåste rätt rejält på parkeringen så t.o.m. gurkorna flög av mackan. Såg rätt komiskt ut.

Det blev en tur till skogen också. Men vi kom hem utan svamp. Mysigt i alla fall, trots att det är höst ute.


Hemmadag med lillskrutt

Det händer såå mycket med lilla plutten för tillfället. Känns som hon lär sig nya saker varje dag. Så mysigt!! Just nu lägger hon upp sig på sidan och vill plocka åt sig saker. Hennes vakenperioder är mycket längre och hon sover därmed inte lika mycket på dagen.

Dagen har vi bara spenderat hemma, myst, pratat, städat och sjungit lite. Jag skulle också le så stort som hon gör när jag sjunger... Tur att barnöron inte är så kräsna. Hon vet ju inget annat. Hehe.

I morgon blir det utflykt med Alma och Emma. Jag brukar tycka min bil är lagom stor men i morgon med två barn, två vuxna, två bilbarnstolar och två vagnar så är nog en kombi att föredra. =) Kanske blir någon shoppingpåse också... vem vet!?

Känner mig riktigt pigg och uppåt. Hunnit med massor nu på kvällen. Kvällspromenaden fick jag tvinga mig ut på men så skönt efteråt. Ska nog inte gå ut själv i mörkret något mer... En kompis, som vet att jag är ute och går mycket, smsade och sa att hon precis hade skjutsat hem en tjej som träffat på någon gubbe som härjat och skrikit... Låter inte sådär jättetrevligt precis.

Jag har brutit mot reglerna

Mmm, skäms på mig. Tvättade en maskin nere i tvättstugan efter tvättidens slut. Slängde in klädseln till bilbarnstolen och satte en lapp på maskinen där jag typ bad om ursäkt och förklarade mig... (Känns bättre så) Skrev under med mitt namn och 30 min. senare kunde jag hämta klädseln utan att någon klagat på mig. Men det kommer säkert, då får jag ta det.

Men iaf. Eftersom jag slängde in en maskin och satte upp lappen med mitt namn var jag tvungen att städa efter den som hade tiden innan mig. *irriterande* Ville inte att någon skulle tro att jag struntat i att sopa, torkat bort ludd från torktumlaren och struntat i att torka rent tvätt- och sköljmedelsfacken. Men men, den personen var lika olydig som mig och bröt mot reglerna. Klädseln hänger på tork nu och det känns bra.

Var över i en annan trappuppgång idag. (Ska ha tag på ordföranden ang. röklukten. Det är olidligt för tillfället. Slutar med att dom får sanera min lägenhet snart också känns det som. Jag är trött på att ständigt behöva vädra. Det är det första jag gör på morgonen. Stanken känns ända in i sovrummet. Det är det första jag gör när jag kommer hem till lägenheten. Börjar bli riktigt less. Att andra vill förgifta sig och sitt hem skiter jag i. MEN, jag och Alicia ska inte behöva bli drabbade. Jag har inte kunnat använda min klädkammare till kläder och inte använt köksfläkten på över 1 år. Använder jag fläkten sprutar det in i klädkammaren och sen pyser det ut i resten av lägenheten.)

Men i alla fall. I den trappuppgången så sitter det en lapp. (Vad annars? Det är ju lappmetoden som gäller här.) Att man måste öppna ytterdörren med handtaget och inte glasrutan. Säg någonstans det inte sitter lappar här med "regler".

Bamsemiss igen...

Jag vet att jag kanske är lite tjatig men den här var faktisk kul. Den hade jag inte sett förrut.

RUTIG BAMSEKLÄNNING... HUR SÖT SOM HELST...

LEGGINGS+KLÄNNING MED SKURT PÅ

 

 

Ni kan ju försöka gissa vilken figur det ska vara!


Alicia


Det är nu man skulle ha en tvättmaskin...

Alicia kräktes ner hela sig och bilstolen förut... men har nu insett att den första lediga tvättiden är på onsdag. Mycket troligt att det blir ett besök hos mormor och morfar i morgon, med tvättpåse.

Frågade lite snällt den som hade tvättstugan ikväll om den skulle använda hela tiden. Fick då ett snäsigt svar att jag skulle se hur mkt tvätt hon hade. (Låg överallt på golvet...) Självklart ska hon använda sin tid. Det var bara en fråga...

Alla mammor kan laga god mat! Eller?

Jo tänk om det kunde bli så... jag går här och väntar på att det bara ska ske. Hmm... än så länge har jag inte märkt någon större skillnad. Men mamma, syrran, Emma, Jennie, Anna mfl. Dom kan ju?! =) Men det finns ju alltid undantag så jag kanske är ett sådant. *ler* Har just ätit upp min kvällsmat (från andra sidan byn).

Idag har jag varit på återbesök hos barnmorskan. Allt var ok. Skönt det i alla fall. Alicia vaknade precis innan jag skulle in men var ändå nöjd och glad hela tiden. Därefter blev det besök hos Emma och Alma. Inte setts på jääättelänge, kändes det som. Alma hade ju växt massor. Idag pratade dom med varandra. Alma pratade och tittade på Alicia och Alicia log tillbaka mot Alma. Gulligt eller gulligt? Tyvärr hade vi ingne kamera i närheten vid det tillfället.

Min lilla plutt sover för tillfället. Gissar att jag måste väcka henne. Inte dags att sova för natten ännu.

Sovdags!?

Känner mig seg. Har ändå hunnit med en del idag. Inte lika mycket som jag hade velat men iaf... Varit på Babyproffsen och beställt en vinteråkpåse till vagnen. Den mörklila var superfin men det slutade med att det blev en svart. Så mycket kul hade jag att säga idag...


Jag kan inte sova...

Ligger i sängen och bara snurrar. Alicia ligger i sin säng och knölar runt ungefär lika mycket... Hon har redan varit vaken en gång och ätit. Kan någon förklara för mig varför man tänker så mycket precis innan man ska sova?! Jag vet ju hur trött jag är egentligen. Det känns som min hjärna spelar upp allt i repris. Till vilken nytta? Det gör bara ont och kudden blir blöt. Nödvändigt i processen eller har det hakat upp sig? Känns som jag bara vill snabbspola och se något annat. Jag måste inse att jag aldrig kommer att förstå och byta kanal. Jag vill så mycket mer och JAG bestämmer om min framtid. Jag SKA dit jag var även om någon knuffade mig så långt ner man kan komma.

Kvällspromenad själv i mörkret...

Inte så likt mig. Bara lite otäckt. Ville ut och gå men jag har visst inte fattat att det blir mörkt så "tidigt". Det slutade med att jag gick runt runt där det fanns gatlysen... Heter det så?! =) Hmm...

Jag har världens bästa granne som skämmer bort mig alldeles för mycket. Stick dig inte på nålarna nu bara! Sätt dig inte på dom heller... hehe.


Gospluttar

Idag var Ida och Anni en kortis hos Alicia och mig. Alicia nöjd med att få full uppmärksamhet. Vi myste, pysslade och började titta på "Alvin och Gänget". Jag vill ha en sådan jordekorre. Sååå söta!

Nu ska det bli en snabbvisit till frissan. Alicia får roa sig med Jennie under tiden.


"Titta vad jag kan"


10 år sedan...

För tio år sedan träffades Alicias mamma och pappa.

Känns som det är hur länge sen som helst. Haft en konstig känsla i mig idag när jag tänkt på det. För det har jag... tänkt alltså. Mest ledsen för att "sagan" slutade så smutsigt.

Det blev en bra kväll hos farmor i alla fall. Liten tjej har varit på strålande humör hela dagen. Hon somnade sött på Jennies och min kvällsrunda. Hon sover vidare i sin säng nu, skönt att det oftast funkar så smidigt att lägga över henne.

Nu ska jag läsa. Läsa läsa hela natten... Nej inte riktigt men skönt ska det bli. Fyrvaktaren har kommit!!!

Så nära...

Nu är dom rosa IKEA-lådorna slut även i Uppsala... *snyft* Tack snälla Sanna för det tappra försöket och din envishet. Tack!

Det har varit en härlig dag. Alicia och jag har varit ute större delen av den. Först en jäääättelång promenad med Anna, Alfons och Wilma. När vi väl kom hem igen så somnade lillskrutt precis. Ville inte väcka henne så  jag flyttade lite smidigt över henne till vagnen och traskade iväg på en promenad till. När vi kom tillbaka hade jag ingen lust att gå in utan vi satte oss på en gunga här utanför och bara myste.

Kvällen spenderades med Jennie. Tack för att jag får öva på dig att vara utan Alicia. Jag är bara lite disträ i mina tankar... Blev inte riktigt som vi tänkt oss, men sushi är aldrig fel och efter den cykelturen smakade det riktigt bra. Vi var smarta nog och ringde innan för att vara på den säkra sidan att det var öppet.


God morgon!

God morgon säger vi. Alicia är hur pigg och glad på morgon som helst... Det smittar lite i alla fall. Nu ska vi åka till Norsholm och leka med Alfons och Wilma.

Linköping.

Vid lunchtid så plockade vi upp mamma på sitt jobb och styrde mot Linköping. Är faktiskt lite stolt över mig själv att vi hittade till Torkelbergsgatan på första försöket. Linköping brukar inte vara "min" stad. Tur att kyrkan med gröna taket finns... visst pappa!? =) Strosade runt lite i det härliga vädret. Kikade in en snabbis på Stadium. Korkat egentligen, fastnade såklart för några saker som jag såå gärna skulle vilja ha. Men men. Det i garderboben får helt enkelt duga för tillfället.

Sötnos verkar inte vara påverkad av vaccinationen idag. Lite svullet och hårt på ena låret bara. Försvinner nog snart det med. Promenad med Jennie på kvällen. Trevligt som alltid.

Min mupp TV verkar inte fungera, eller det är nog inte själva tv:n utan sändningen. Hur man nu ska förklara det hela... det hackar, blir svartvitt, blir stillbild och ljudet försvinner. Så inget tvtittande för min del... Läsa en bok kanske?

Alicias brottningsmatch med Brumma!


Gillar inte att inte få som jag vill och tänkt...

I Alicias blivande rum är det mest vitt med en fondväg i turkost, brunt, vitt och lite rosa. Ända sedan hon föddes har väl tankarna funnits om hur jag vill inreda det rummet framöver. Eftersom liten har börjat samla på sig lite leksaker så tänkte jag att: då kan jag ju köpa dom där rosa lådorna som jag vet passar i hyllan inne i det rummet fast jag har dom stående i hallen så länge. Nöjd över mitt beslut tills jag insåg att dom är slut på alla IKEA-varuhus utom i Uppsala som har ett fåtal kvar... gick inte att köpa online heller. Gha. Jag som har tänkt, planerat och bestämt. Har jag väl bestämt mig för en sak så kan det vara svårt att stoppa mig. Jag SKA ha dom där rosa lådorna. Nu gäller det bara att komma på hur... Så; Är det någon som har dessa lådor hemma och vill sälja eller har vägarna förbi Uppsala och kan köpa 4 lådor? Jag är bara lite desperat...

Förvaringslåda TROFAST


Jobbig dag för liten gumma

Vi har varit på BVC med Alicia idag. Hon har växt som hon ska och det var dags för vaccination... 2 stora sprutor in i låren. Så ledsen. Vilken hjärtskärande gråt. Senare på eftermiddagen/kvällen var hon inte alls sig lik. Sov-vaknade-skrek hysteriskt-kräktes... Hon fick lite alvedon av mig, på råd från BVC-sköterskan. Somnade tillslut på min mage. Vaknade och åt lite och somnade strax om igen. Hoppas hon får sova inatt. Stackars liten plutt.

Vill ha min frihet

God morgon gott folk. Sovmorgon idag. Alicia är ute och går med sin pappa. Känns som jag kunde koppla av ganska bra. Känner mig så tråkig mot mina stackars vänner. Jag får sms, förfrågningar om jag vill hitta på saker. Slutar oftast med att jag måste säga nej jag kan inte. Men jag har en ledig tid på torsdag nästa vecka! Jaha, nehe var det inte då du ville luncha utan idag... Gha... En annan vän ringer. Vill du med på promenad? Frustrerande. Jag vill också göra saker spontant, vill inte gå på schema, jag vill kunna styra över min tid helt själv. Daa... irriterad. Känns som dom flesta iaf vet läget och förstår bra, men jag tycker det känns tråkigt.

Hemma igen - Blandade känslor

Alicia och jag är hemma hos oss igen. Tjejen somnade när vi åkte igenom Stockholm så det var bara att rulla vidare ända hem. Mörker och regn är ingen kombination som jag är så där jätteförtjust i, men allt flöt på bra. Gillar inte att säga hej då och åka. Vet inte varför, har jättesvårt för det. Sitter och kikar i kalendern när nästa besök kan tänkas bli. Saknar redan. För mig har det varit rena rama hälsoresan.

Så mycket som händer med lilltjejen på bara några dagar. Det här med att greppa saker är superkul. Annis Brummagosedjur blev en av favoritsakerna. Antingen att äta upp eller brotta ner. Sötnos rullade och lade sig på sidan i matchen med Brumma.

Idag följde vi med och hejade på kusinerna som sprang orientering. Kul, mysig stämning. Sovdags för mig också, tror liten tjej vaknar när som helst. Hon hoppade liksom över sin kvällsmat. Då lär hon inte sova hela natten vilket, hon gjorde igår.


Familjen är bäst

Alicia och jag har det så bra här uppe. Känner mig så väkommen vart jag än kommer. Idag kom mamma och pappa upp och firade Anni. Pappas bil som syster fick i studentpresent, som Sami vill göra i ordning kom också hit idag. Dock på släpkärra... Fråga mig inte vilken modell... det är en gammal grön BMW. Pappa tycker nog det är lite kul att den fortfarande "lever".

Det blev en tur ner till centrum idag också. En mysig stad att bara vandra omkring i. Alicia tyckte jag behövde lite mer träning och ville absolut inte ligga i vagnen på hemvägen. Åka på mammas mage är bäst. Känner mig ändå bättre i nacke och axlar. Amningskudden har nog hjälpt mig lite i alla fall.

Kvällen spenderades hos Camillas familj. God mat och trevligt sällskap. På "hemvägen" regnade det på min nytvättade fiiina bil. Efter Samis genomgång av den så känner jag knappt igen den. Tack! (Ska väl inte säga högt att det var han som tvättade den senast i maj någon gång...) Sötnos ligger och sover här intill. Vilken kärlek man kan känna till sitt barn!? Helt ofattbart.


Alicia 3 månader!


Mammas stora glada tjej


Fantastiska fredag

Haft en supermysig dag i Sigtuna. På förmiddagen var Alicia och jag ute och motionerade lite. Eller jag motionerade och liten plutt sov i vagnen. Hann med två rundor på elljusspåret, så skön luft. Gick "hem" och åt lite och sedan gick vi ner till centrum. Där mötte vi upp resten av familjen och hade världens bästa fredagsmys på det bästa stället, RC Chocolat. Mmm, dom kardemummabullarna var inte att leka med.

Det ringde en tant från något försäkringsbolag (minns inte vilket), envis var hon också. Jag orkade lyssna med ett halvt öra men förklarade att vi redan tecknat en barnförsäkring i ett annat bolag. Men självklart var ju hennes alternativ/villkor bättre... Så på tisdag ville hon skicka hem en snubbe till mig för ytterligare information. Jag svarade då att jag hellre ville ha skriftlig information skickad till mig så jag kunde läsa i lugn och ro. Fick då ett snäsigt svar om att de inte jobbade på det sättet. Orka... där någonstans orkade jag inte lyssna mer utan sa vänligt tack och hej. Fy vilket tråkigt jobb att ringa och tjata på människor som bara blir irriterade.  

Alicia har också fått en grundlig träning i Bamsefigurernas namn och utseende. Ida och Anni som lärare. =) Liten plutt är hela 3 månader idag. Min stora tjej. Det händer saker hela tiden. Idag greppade hon skeden som moster höll fram. Ut med sin hand-greppa-föra mot munnen-in i munnen. Vi provade om och om igen. Så duktig liten tjej.


Glad!

Vaknade precis. Helt okej tid. Nästan lyx... Har sovit jätteskönt inatt. Inte ens några jobbiga drömmar. Känner mig lugn. Att ta bilen och åka till mina nära o kära ger mig frihetskänsla. Att bara få vara några dagar utan massor med måsten. Frukostdax för min del.

Från mobilen

Det här har jag aldrig provat förut. Alicia och jag är nu på plats hos syster med familj. Min bäbis var en ängel i bilen. Så skönt. Nu ligger vi i stugan och jag lyssnar till hennes andetag här bredvid mig. Lycka! Alicia hälsar också att hon näst intill är upppussad av sina goa kusiner.

Goseplutt

Så lugn och skön dag. Vi behövde nog den både jag och Alicia. Sovit en gång på förmiddagen och två på eftermiddagen. Tvättstuga och promenad har det blivit iaf. Kvällsmat på andra sidan byn.


Oplanerad och egen dag

Idag vaknade jag upp och insåg att Alicia och jag inte har några tider att passa. Bara vara, bara göra vad vi vill när vi vill. Såå skönt. En perfekt dag att ta tag i saker.

Sitter och äter min frukost och lilltjejen har somnat om igen. Kokt ägg, en macka och lite yoghurt. Ska nog passa på att sortera tvätten också. Mycket mer spännande blir det nog inte idag... men vi får se. =)

Mor och dotter


Dagens bilder


Nu har jag...

*plockat undan
*dammat hallen
*dammat v-rum
*dammat "Alicias rum"
*dammat sovrum
*dammsugit hela lägenheten
*torkat alla lister
*vattnat blommor
*bokat tvättid
*varit uppe på vinden med saker
*Ätit sushi med Jennie (det var öppet!!!)
*plockat in ren disk
*vikt ihop rena kläder

Disken kvar... Det är så frustrerande att aldrig bli färdig. Jag hinner aldrig göra klart allt. Sådär så man kan sätta sig ner och känna att nu har jag städat och nu är det klart. Bara se sig om och konstatera hur fint det är. Men men... nu ska jag se det sista på Idol och sedan är det duschen som gäller... Men om jag diskar i morgon, städar toan, torkar golven, tvättar fönstren, tar reda på kläderna som ligger i blöt, tvättid också... Då kanske jag känner mig klar... Eller inte. Lagom att börja om någonstans.

Snart lämnar jag ju ändå stället. Hihi. Längtar efter er!

Känslor, tankar och en vilja

En klump i min hals som vägrar försvinna, en oro i min mage som ständigt gör sig påmind. En yrsel som jag snart blir galen på. En dunkande huvudvärk som kommer och går. Tror inte jag mår så vidare värst för tillfället... Jag tänker ta tag i det. Klumpen= Kuratorhjälp på gång, Yrseln= sova mer, äta rätt dricka mer (får för mig att det blir bättre då) Huvudvärk= Gissar att den kommer från nacken, amningskudde inhandlad och nästa steg är att boka tid hos massören. Skiter i vad det kostar...

Jag kan bara se på, jag kan bara acceptera, jag får bara finna mig i situationen. Jag kan bara se på när någon annan bara styr och ställer. Jag kan bara be snällt och hoppas på det bästa och säga tack.


En ledsamhet för tillfället som handlar om allt jag ville ge mitt barn. En frustration över att inte kunna ge det. En oro för Alicia. Hon har inte valt det här. En STARK vilja att ändå ge det bästa jag har till henne. Tid och kärlek! Förlåt älskade lilla du...

Som pappa ständigt säger och tittar in i mina ögon, "Upp med hakan du är stark".

Oväder på väg hitåt

Såg på tv:n nyss. Jag vill ju ha sommar och sol. Ingen blåst och skitväder.

Grattis på födelsedagen Anni!

Ett stort grattis till dig på din 7-års dag!!!


Övernattning hos Emma

Igår var vi i Söderköping och strosade runt lite. Emma skulle till tandläkaren också. Under tiden hade jag hand om två sötnosar. =) God mat och lite promenerande längs kanalen. Mysigt! Blev kvar och såg på matchen mellan IFK-Åtvidaberg. Stängde vi av ljudet på tv:n kunde höra publiken från Idrottsparken. När matchen var slut, Alicia sov så sött och jag urtrött så blev vi helt enkelt kvar där över natten.

Väl hemma så blev jag galen när jag öppnade ytterdörren. Jag är sååååååå less på den äckliga röklukten som drabbar min och Alicias lägenhet. NU vill jag ha det åtgärdat, står inte ut en sekund till. Det var bara att öppna alla fönster och balkongdörren och vädra...

Kärlek!


Borensbergs marknad

I lördags var vi på min favoritmarknad i Borensberg. Den har alltid varit något speciellt. Mamma och pappa hämtade upp oss tidigt, vi hann dock bara åka ca 10 min innan liten kräks. Stanna, torka, byta kläder, torka lite till och sen kunde vi åka igen. Det första ståndet vi sprang på var det med langos. Mmm, inte så ofta som det finns. Mycket folk, pappa hade tålamod att köra barnvagnen. Jag hade gett upp direkt. En lång och supermysig dag.


Att blogga eller inte blogga?!

Igår blev jag tveksam. Varför? För vem? Vill jag? Öppen för alla? Ett tag höll jag på att ta bort alltiohop. Men nej. Min blogg, mina tankar, mina åsikter. Bloggen är min ventil där jag kan få utlopp för det jag känner, där jag kan dela med mig av mig själv och Alicia. Hur vi klarar vardagen. Bloggen är ju jag, jag har inget att dölja. Jag har inget att skämmas över. Den har varit med mig på resans gång och hjälpt mig få perspektiv på saker och ting. Samtidigt som mina läsare också är med mig på resan. Hjälp och stöttning finns där från oväntat håll. Så efter en natts funderare så kom jag fram till att jag vill fortsätta med min blogg, den är min och något jag faktiskt är stolt över. Så det så! Vill jag så ska jag även om inte allt kan skrivas med...

Fotbollskväll!!


En bättre kväll.

Gick en promenad, pratade med världens bästa vänner. Rensade tankar. Det gör så mycket, att bara få allt ur sig. Känns betydligt bättre nu. Vissa saker står jag ut med och andra inte. Där gick definitivt min gräns för vad jag klarar av. Många gånger så biter jag ihop. Skiter i allt och bara kör på för Alicias skull.

Promenaden slutade hos mina föräldrar. Tack för allt ni ställer upp på mig. God mat och en liten Alicia i fokus. Babysittern där är jääättekul. =) Så kul att se henne hur hon försöker fånga "bollarna" och sedan föra båda händerna till munnen. Konstaterade att det börjar bli höst... mörkt och blåsigt. Pappa följde mig hem. Gillar inte mörkret. Det finns alltid någon liten lampa som lyser hemma hos mig. Betydligt trevligare så.


"Titta vad jag kan"

Igår hittade min lilla tjej sina händer på ett helt nytt sätt. Hon för dom mot varandra och liksom utforskar den ena handen med den andra. Sedan ska båda självklart in i munnen. Nu är det i princip omöjligt att ta ett kort på henne utan båda händer i munnen...


Ledsen tjej

Har inte kännt igen min lilla tjej ikväll... undrar om något är på gång. Ledsen och sådär ledsen gråt som bara säger just ledsen. Hmm... Nu har hon iaf somnat i sing säng. Lilla gumman.

Idag har vi varit och hälsat på Frida, Thobias och deras Amilia. Oj, vilken skillnad på tempo och intensivitet på en 2,5 åring och Alicia... =) Jag blev ju helt slut av att bara se henne. Inte riktigt samma lunk som Alicia och jag har. Har med mig en påse med kläder därifrån också. Märks att Frida och jag har lite samma stil och smak när det gäller kläder.

Nu tänker jag krypa ner i sängen, ska bara bädda först... Var visst någon liten söt tjej som kräktes i min säng i eftermiddags... Undrar vem?!

Det blev en bra dag.

Alicia och jag har varit ute större delen av dagen. Emma och Alma anlände på förmiddagen så efter lite matsäckspackande bar det av mot skogen. Lingonen var kvar. =) Liten skrutt sov till en början så jag kunde plocka i lugn och ro. Sedan blev det bärsele och nära beskådningen av lingonris för Alicias del. Hon såg sin första groda! Vi fick ihop ca. 3 liter i alla fall, lingonsylt nästa!

På eftermiddagen blev det ytterligare en promenad för min del. Hem till mamma och pappa. Gräset var visst jäääättelångt. Nu är det betydligt kortare. Tillbaks hem för lite kvällsmat och därefter så frågade söta Jennie om jag ville med på en kvällsrunda. Varför inte?! Känns i benen nu. Bra!

Varit duktig här hemma också. Disken fick sig en omgång och blommorna var nog väldigt nöjda med att få lite vatten... En dusch på det och jag känner mig riktigt pigg. Ska erkänna att det blir mys i soffan för min del nu, cola och en Wallanderfilm.


(Undrar om man ska ta det som en pik när gästerna släpar med sig både kaffebryggare, kaffe och dessutom lämnar det kvar...?! Haha.)


God morgon!

Känner att det här kommer bli en bra dag. Emma och lilla Alma kommer snart. Får se om någon har plockat våra lingon?!

Är så glad. Jag har ingen otroligt jobbig sladd som ligger och skräpar rakt över hallgolvet och in i det andra rummet. Har varit så less på den... nu är den äntligen borta. Jag har trådlöst internet nu. =) Tack för hjälpen Ante!

När jag ändå håller tacktal så vill jag verkligen säga ett stort tack till alla inblandade som hjälpt mig att fixa bilen. Tack! Nu är det bara att gasa.


RSS 2.0