Allt förändras på några sekunder...

Det är rätt så intressant att se hur allt bara förändras på ett fåtal sekunder. Från att ha en nöjd och belåten bebis i knät till ett kaos... =) Alicia kräks och jag menar det verkligen när jag säger att det hamnade överallt....

Men ett heltidsjobb på två personer och en timme senare så är alla kläderna (mina + Alicias) i tvättmaskinen, Alicia badad, jag duschad, soffan skurad, hon matad och sover nu sött. Phu.. ska nog passa på att äta lite själv också!!

Midsommar utan regn!

Alicia och jag tog en promenad till mormor och morfar. Satt och myste lite på altanen och bara hade det bra. Tjejen somnade så sött sen. Gissa vem som vaknade (hungrig) precis när vi dukat färdigt och lagt upp potatisen?! =) Bebisar måste ju känna på sig när det är dags för dom vuxna att äta. Dagens planer är inte allt för många. Skönt. Alicia ska få bada sedan, ska bli spännande att se hur hon reagerar.

Midsommarfin


Pappas tjej!?

#¤&%&#()"¤U()/%

Upprörd... Arg... Irriterad...

"....Sushiakademin öppnar åter måndag..."

Så nu sitter jag har med fläckig tröja och känner mig allmänt eländig på alla vis. Tårar på gång... Hormoner?! Näej... inte alls. *suck* Lågt blodsocker?! Nej nej inte det heller... *ironi*

Har man förberett någon annan mat? Nej... JAG SKULLE JU ÄTA SUSHI...

Matvägrar nu. Moget va?!

Alicia 1 vecka

En vecka har redan gått. Bästa veckan i livet!! Nu blir det att rapportera hur min tjej växer istället för magen... =) "Naveln" ramlade bort idag också. Den började se lite läskig ut...

Kvällspromenaden igår blev till fotbollsplanen. Så nu har Alicia varit på sin första fotbollsmatch. Måste ju börja med vissa saker tidigt... Damer div 3 var det som spelade. Kanske blir vänsterfotad både som mamma o pappa?!

Syns kanske hur stolt jag är... =)

Kvällen ska vi fira med riktigt sushi. Som jag har längtat. Mmm.


Mammas hjärta!


Hembesök av BVC

Vilken värld man lever i... Är Libero eller Pampers bäst? När åt hon senast och från vilken sida? Hur länge har hon sovit nu? Andas hon? Så ser vardagen ut för tillfället och jag gillar den. =) Vi lever här bland bajsblöjor, bebiskräk och massor massor av mys. Hon är verkligen värt ALLT.

Idag kom BVC-sköterska Birgitta på hembesök. Samma Birgitta som besökte mig och mina föräldrar för lite drygt 25 år sedan. Kändes riktigt bra. Gillar henne. Alicia vägdes också och har nu gått upp de gram hon tappade efter förlossningen. Nya vikten är 3630 g. Känns skönt. Ett "bevis" på att amningen fungerar som den ska.

En kvällspromenad är redan inbokad. Börjar kännas allt bättre att röra på sig och mina ben och fötter börjar få sin normala form igen. Magen blir satsning beach 2010. Haha. Men det känns i kroppen och ryggen att 10 kg redan är borta. Undrar hur mycket vatten jag hade samlat på mig egentligen...


Min lilla Alicia är här!!!

Den 11/6 kl. 19.52 fick vi träffa vår lilla dotter (49 cm lång och 3625 g).

Vaknade tidigt på morgonen och kände att något var annorlunda. (Hade iofs inte sovit något innan heller...)

En lååång dag avslutades på ett mycket trevligt sätt. Vilken smärta... vilka känslor. Obeskrivligt alltihopa. Lycka! Självklart tycker ju jag att hon är det sötaste som finns. Nu är vi hemma och lever än så länge i vår egna lilla bubbla. Trivs med det, tiden existerar liksom inte. Får inte nog av henne, jag kan sitta och titta hur mycket som helst.


Svar på dagens fråga!

Nej; Det har inte kommit någon bebis.
Nej; Jag har inte känt något!

Dags att rymma?!

Orkar inte, vill bara stänga in mig och sätta händerna för öronen... moget va?! Vill bara vakna upp någon annanstans och känna mig glad och lycklig. Önsketänkande?! Om hoppet är det sista som överger, vad händer sedan då?!

Jag vill också packa bilen och åka på semester! Förlåt alla som jag inte har svarat idag. Bara orkar inte. Tydligen missat barnmorskebesöket som var idag... var helt säker på att det var i morgon... Orka.

I morgon är en annan dag...

"Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning"

Hua, känns lite skrämmande måste jag säga. Samtidigt som jag vet att det kan vara ytterligare två veckor. Vi får se... Har varit duktig. Diskat, dammsugit, vattnat blommor, tvättat, städat hos plutt och plockat lite. Nu är det bara ryggen som värker, känns att kroppen har annat att jobba med. Känner mig nästan febrig. Hm?!

Ska sätta mig med fötterna högt ett tag och klura ut vad jag ska hitta på ikväll. Uppskattar såå min bil, vilken frihet egentligen.

Vilken dag... blä.

Jag hatar mina känslor, jag hatar mina tankar, vill att alla graviditetshormoner bara ska fly sin kos. Det är f*n som att åka berg- och dalbana. Man sitter där, helt plötsligt, sedan går det undan, man drabbas av panik några gånger, hoppas att resan snart är över. Kan man styra åt det håll man önskar?! Kan man bromsa och kliva av?! Nej, det är bara att gilla läget och hoppas att man inte spyr på slutet… Dum som man är kanske man ändå utsätter sig för ännu ett åk?! Varför liksom… varför?

Sov länge idag. Skönt iofs, men jag tänker inte säga hur länge... Vädret: Ingen kommentar. Mitt humör: Ingen kommentar. Till slut tog jag tag i mig själv, petade i mig lite mat, hoppade in i duschen och styrde mot Maxi-huset. Gillar affärer som har öppet sent.

På Kapp Ahl kunde jag bara inte stå emot den gulliga pyjamasen. Blir tokig på alla söta bebiskläder.

På Maxi har jag gått och nosat på en parfym hur länge som helst. Vill ha... Men hela tiden tänkt att det är onödigt. Idag kunde jag inte motstå den längre. Den fick snällt följa med hem och det var ju faktiskt jääättelänge sedan jag köpte ngn parfym. Den påminner om en parfym jag köpte på en klassresa till Tyskland för sådär 100 år sedan. Idag fanns det bara en kvar i hyllan och jag tog fram mitt "sunda" motto. Buy it now or regret it later...

Nu hade jag tänkt att krypa upp i soffan och ha filkmkväll med mig och krumelur... Hoppas dom är barntillåtna... hehe. Börjar nog med "Vi hade i alla fall tur med vädret".



Efterlysning

Som jag har letat... Mitt favoritlypsyl är verkligen slut, jag menar helt slut. Inte ens borttappat innan det tog slut... Så ni som vet var jag kan "hitta" ett nytt. Snälla tips!!

Grattis Sami!

Idag blir det att fira Sami på hans 38-års dag. Ser fram emot den kommande 40-års festen. Jag vet ju att planerna för den redan är igång... =)


Lördag

Det händer inte så mycket idag. Ganska skönt att bara ta det lugnt. Ska iväg på eftermiddagen till Martinas examensfest. Om jag nu kommer på ngt vettigt att ta på mig... Hoppas man är ursäktad. Undrar om man skulle baka lite!? Nä, jag får se...

Vecka 40 (39+0)

Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning....

Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.

Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet:
Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

(Källa: www.familjeliv.se)

Busfabriken med två Busfrön

Har haft en bra dag med pappa, Ida och Anni. Busfabriken, pizza-lunch, pyssel och VHS-mys i soffan. När alla sedan kommit hem blev det kvällsmat med kyckling och potatissallad. Gott.


Tråkigt hemmafix

Jennie gav mig nog inspiration. =) Diskat allt annat utom glas... städat, tvättat och pysslat om mig själv och ninen. BB-väska nästan färdigpackad. Har bestämt att bara ta dagen som den kommer idag. Just nu knaprar jag cocosprickar utan cocos. Gissa vart jag varit?!

Norrköping

Idag blev det en tur till Norrköping med Jennie. Shoppade mig en väska att packa ner sakerna i. Sedan om det var så nödvändigt med just en sådan väska jag köpte... men det är en helt annan sak. =)

Var på ett jättegott sushiställe och lunchade. Dit MÅSTE jag bara tillbaka. Laxbitarna såg ju helt fantastiska ut.


Kom hem precis. Blev så glad att jag började gråta. Någon hade diskat alla mina glas, som totalt hade tagit över på min diskbänk. Denna någon är Jennie. TACK! Din tok...

Vecka 39 (38+4)

Du är på dag 271 av 280. (96,8%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 4 fulla dagar (v38+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 12 jun 2009
Du har 9 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen.

Barnet:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

(Källa: www.familjeliv.se)

RSS 2.0