Backstreet´s back!!!

Det hade jag ingen koll på. Det borde jag ju haft. Hörde nya singeln för första gången igår. Vad glad jag blev, fast jag måste nog träna upp mitt BSB-öra lite. Jag hörde inte vem det var som sjöng... Hoppas på en spelning i Sverige igen. Fast jag tänker nog inte sitta utanför Globen såå länge... kallt. Eller vad säger du Camilla?! Vi fick ju bra platser iofs. =)


Nya singeln


Backstreet Boys

Skärgårdsbilder


Första leendet på bild!

Efter några sköna dagar i skärgården är Alicia och jag hemma igen. Vi har haft det toppenbra. Såå skönt, skönt att bara vara. Hon och jag. Men hem till vardagen igen... Det första som händer är att Jennie släpar med oss på en promenad. Tack, välbehövligt efter den här minisemestern. Lyckades att fånga ett leende oxå. Min lilla sötnos.



...


Det gör ont i alla fall...

Väntat, men ändå. Saker som skulle ha gjorts för länge sedan är nu gjorda. Det spelar ingen roll. Det gör ont. Vilken bluff. Vilket skit. Vilken framtid?! Tankar. Känslor. Alicia!!!! Jag önskar, faktiskt, inte ens min värsta fiende den här skiten...



Bort, till havet och till min vän...

Hörs.

Tjejkväll!

Igår så blev det grillning i regnet. Det var ju inte speciellt kallt ute och det var ju tak där vi satt och åt. Amanda och jag delade på en flaska vin. Haha. Med tanke på att hon körde och att jag ammar så kan ni ju gissa hur mkt alkohol det var i den flaskan. =) Hade inte provat det alkoholfria vinet tidigare. Helt okej, känns som jag inte vet ngt annat. Vi konstaterade ganska snart att ingen av oss är den som "brukar" sköta grillen. Känns som vi var bättre på att sitta och snacka... Men köttbitarna blev bara lite mörkare på ena sidan... Vi spelade lite spel också, tur för min del att vi var indelade i lag. Jag hade nog inte kommit så långt enbart på att veta hur Argentinas flagga ser ut . (Endast för att jag kopplade ihop fotbollsdressens färger med flaggan). En riktigt trevlig kväll, kände mig riktigt glad. Tack mina vänner!!



Namnsdagsbarn!

Igår hade min lilla plutt sin första namnsdag. Emma. Grattis lilla du!!


Vår alldeles egna dag!

Idag har Alicia och jag bara varit helt själva. Så skönt. Känns som det behövdes. Inga måsten, inga krav, inga tider att passa. Jag tror att det är första dagen som vi bara är hemma helt själva!! Jag ska se till att ha fler sådana här dagar. Jag känner ju hur bra jag mår då. Det har varit för mycket på sista tiden. Vi har lekt, myst, varit på promenad, sovit tillsammans i soffan, bytt X antal blöjor, kräkts, bytt kläder, haft sångstund, ätit... Sedan om det är någon mer som förstår hur underbar dag jag har haft är en annan sak. =)

Vår dag i bilder

Omröstning!!

H&M-katalogen dunsade ner på hallmattan idag. I like. Hittade mest till Alicia såklart, men måste nog sålla bort en del... tyvärr. Är riktigt sugen på en fleecetröja till mig. Vi får se. Kom på att jag har en klippning inbokad oxå. Nödvändigt men dyrt. Bilderna kommer såklart från www.hm.se.

Så, vad tycker ni jag ska satsa på?! Klänning och strumpbyxor eller jeans och tröja?


God morgon!

Sitter här i lugn och ro och äter frukost. Alicia sover. Det är vid sådana här tillfällen man inser hur viktig tiden för sig själv är för att orka. Jag menar, hur vanligt är det att jag frivilligt skulle gå upp innan åtta?! =) Men istället för att sova så kan jag göra andra saker, så när hon vaknar  har jag massor med energi att ge.

Mammas hästensäng är bästa sovplatsen


Envisna gubbe

Åh... blev/blir smått galen på min kära far. Tror att han är 20 fortfarande. En ofärdig trappa och ett misstänkt ryggskott. Pappa, snälla. Lär dig be om hjälp innan jag blir galen!!!!!

Annars känns den här dagen som om det hade varit säkrast att stanna inne. Var på Mc Donalds och tappade hela brickan i golvet... Snacka om att ALLA tittade. *suck* Har också varit iväg en sväng med Jennie och Joar till Rejmyre glasbruk och kikat lite. På eftermiddagen tittade Julia och Emmeli förbi. Trevligt!!

(Vet att det blir många kort på min lilla tjej, men jag kan inte låta bli. Hon är mitt allt. Så ni som är uttråkade på bilder får väl blunda... haha.)

Dagens outfit. Klänning och tights.

En bra kväll, nöjd Alicia

Idag har vi haft en mysig dag, känns som jag bara blir tryggare och tryggare. Vi börjar nog känna varandra rätt bra. Farfar Tage var snäll och låna ut sin bil till oss idag. När jag satte mig i bilen insåg jag att det var alldeles för mörka moln på himlen för att jag skulle våga åka någonstans. Två promenader har det blivit idag. Men dom gills nog inte...?! =) Eller vad säger du Camilla? Jag är taggad, du vet hur du ska motivera mig!! Liten sötnos sover i sin säng nu, har fått många leenden idag. Såå häftig känsla. Hoppas jag lyckas fånga ett på bild snart.

God morgon!

Efter en jobbig kväll kom en otroligt skön natt. Jag fick sova sex timmar i ett sträck. =) Känner mig faktiskt utvilad. Ska ta och packa ihop det sista och stoppa ner Alicia i bilbarnstolen. Hoppas verkligen inte på regn, mina vindrutetorkare på bilen har slutat att fungera. *morr*

Pojke eller flicka – plånboken avgör

Artikel från Aftonbladet. Kan det stämma tro?!

 

Vill du veta om det blir en pojke eller flicka?

Titta då inte på gravidmagens form – utan på bankkontots storlek.

Forskare har funnit en koppling mellan barnets kön och föräldrarnas ekonomi.

Rika kvinnor får söner – fattiga föder döttrar.

Allt fler forskare hävdar att ett barns kön inte avgörs enbart av slumpen, utan också av livsstil och miljö. Och nu har holländska forskare genom att studera afrikanska kvinnor funnit ytterligare stöd för teorin.

Den brittiska tidningen Daily Mail rapporterar idag om forskarlaget som analyserat uppgifter om över 95000 rwandiska kvinnor. Sambandet mellan goda omständigheter och många söner i familjen var tydligt.

 

Goda tider = söner

I Rwanda är månggifte vanligt och de fruar som har högst status inom familjen har ofta mer pengar, mat och andra tillgångar att röra sig med. Forskarna fann att ju bättre omständigheter en kvinna lever under, desto fler söner föder hon.

Allra flest pojkar föddes i monogama familjer, där konkurrensen om tillgångarna är än mindre.

Sedan tidigare finns teorin att kvinnor i goda tider föder söner, helt enkelt för att en frisk pojke kan föra generna vidare bättre än en dotter.

I sämre tider eller under fattigare förhållanden blir avkomman oftare en dotter. En teori är att flickfoster är livkraftigare än pojkfoster – och att risken för missfall därmed minskar.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5487374.ab

Jag borde inte sitta här...

...utan lägga huvudet på kudden och sova. Huvudet dunkar... tror det kommer från nacke och axlar. Ska nog bli duktigare på att använda kuddar som stöd vid amningen. Ikväll är första kvällen som jag känner mig helt slut. Skruttan har inte varit nöjd med något. Inte bära, inte ligga, inte äta, inte nappen. Precis nyss somnade hon. Har konstaterat två saker ikväll:
1. Det går att äta uppvärmda makaroner och köttbullar med sked på golvet samtidigt som man gungar en babysitter med andra handen.
2. Tvättstuga på kvällen är ingen bra idé, varken jag eller Alicia gillade det

I morgon är en ny dag med nya krafter. Jag och Alicia ska och hälsa på Anna, Alfons och Vilma. Sängen nästa... eller duschen först nu när jag tror hon somnat in. Har inte hunnit med den tidigare idag... Natti natti!

Tidig morgon

Idag har det varit en lång dag... Alicia tyckte att det var dags att vakna sådär 05.30-06.00. Jag kan ju lugnt påstå att det inte är min tid på dygnet.

Såhär morgonpigga är Alicia och jag

På förmiddagen kom Amanda förbi och vi gav oss ut på promenad. Efter lite protester så somnade hon i vagnen. Gick hem till mamma och pappa och åt lunch sedan. (Ja, jag är väldigt bortskämd med det för tillfället...) Sedan rullade Alicia och jag vidare till sjön bakom mamma och pappa, så idag har det blivit mycket motion. Såå skönt, man rensar tankarna på ett alldeles utmärkt sätt. Jag måste bara visa hur en trött tjej kan se ut... Hon somnade på altanen idag. =)

Trött

Trött tjej

Varför ska barn kämpa mot sömnen in i det längsta?! Liten tjej somnadet nyss i mitt knä med nappen i munnen. Sötnos. Skönt ändå att det inte blev lika sent som igår... 00.30 är lite för sent... =) Men inte så konstigt eftersom hon sov hela dagen. Vi har inga direkta rutiner än så det är bara att gilla läget och hänga med.

Idag har Alicia och jag letat BAMSE-kläder, utan vidare resultat. Börjar fundera på om det ens kommer BAMSE-kläder till dom minsta... Vilket problem jag har. =) Vi har varit och hälsat på Emma och sedan åkte vi till Ann-Sofie och åt god blåbärspaj på altanen. Sommarkänsla! Kvällsrundan blev av, med Jennie och Joar. Det går så mycket fortare med sällskap.

Känns så fantastiskt att ni finns där mina vänner och familj. Ni får mig på fötter när jag faller!! Mitt skyddsnät. Är såå glad och såå tacksam, hoppas ni märker och att ni förstår det.






Gullunge

Den söta mössan fick Alicia av faster Elin. Precis vad hon behövde. Visst är det konstigt? För någon vecka sedan gick vi kvällspromenaden flämtandes i värsta värmen. Idag i blåsten behövs mössa. Sommar igen tack!

Tror i alla fall att jag börjar hitta mitt fokus; Det här är första sommaren tillsammans med Alicia. Inte första sommaren ensam. Punkt. Det har jag bestämt mig för. Har planerat att göra några små utflykter med tjejen.

Idag har vi varit på Babyproffsen. Ett inplanerat besökt med mormor och morfar. Alicia fick supersöta Laban-kläder. (Födelsepresent som jag fick välja...hihi) Lagom när vi skulle in dit så började hjulen till vagnen att krångla. Mycket mysko... Slutade med att tre av fyra hjul inte fungerade. Ett ramlade bara av, ett gick inte att få av och ett satt på lite halvt. Eftersom vi ändå skulle till Babyproffsen så sprang jag upp efter kvittot. Kom dit och som tur var kunde dom ta vagnen direkt. Bytte alla navkapslar och killen som fixade det påpekade att det hade kommit in sand och det var därför dom inte fungerade. Hade lust att säga "Förlåt, jag bor på landet och promenerar på grusvägar. Ska man inte få göra det?" Tänk om det är så illa att alla vagnar bara ska passa alla lattemammor i stan, på kullersten och asfalt. Men nu fungerar dom igen, huvudsaken.



Det bor en sorg i mitt hjärta som är svår att förstå...

Kärleken till dig är så stor mitt lilla hjärta.
Den gör att jag kan tränga bort en del av all smärta.
Smärta, sorg och en ensamhet.
Hur framtiden ser ut är det ingen som vet...
Ditt leende, din närhet och dina andetag,
gör att jag orkar dag för dag.
Aldrig att någon får trampa på mig något mer,
det som ändå gör mig lycklig är när du ler.
Ingen förstår hur ont det gör.
Om jag ropar, är det någon som hör?
När du ser på mig med dina oskylidgt små blå,
så får det mig att inse
att det finns saker jag aldrig någonsin kommer förstå.
Alicia min lilla tjej,
lycka är att få Älska och vara nära dej!!

Jennies sötnos

Jag jagade Joar med kameran igår. Vilket charmtroll!!


Alicia 4 veckor

Igår så var vi på BVC. Alicia väger nu 4530 g och är hela 53 cm lång. Känns bra, hon går upp och jag ner. =) Vi fick också trevligt besök av Emma, Tony och deras lilla Alma. Så nu har kompisarna äntligen fått träffa varandra. (Fast jag vet inte riktigt om dom själva märkte av att dom träffades...)

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Känns som om det krävs mycket motivation för att komma ut på promenad... det regnar ju massor.


Såå mycket kärlek...




Kompisträff

2 promenader

Först var Amanda, jag och Alicia ute och gick. Men sedan efter att ha ätit upp alla center så sa mitt samvete att det var dags för en promenad till. Och så blev det, den här gången på Jennies initiativ!! Liten ligger och sover nu och jag borde väl göra samma sak egentligen, men det är ju så mkt som man vill hinna med när hon sover. Tjejen har varit så sällskapsjuk idag, har inte velat ligga/sitta någonstans själv. Man blir rätt duktig på att göra saker med en hand. =)


Liten växer så det knakar...

För alla intresserade så har vi nu bytt blöjstorlek och jag har sagt hej då till dom minsta kläderna... *snyft* =) Väntar med spänning på när BAMSE-kollektionen för hösten tänker droppa in på Lindex. Frågade i kassan sist jag var där... men hon förklarade så snällt att det visste dom inte. Dom får ju varor varje dag eller så kanske hon inte ville säga något så att jag bara måste åka dit med jämna mellanrum för att titta. Insåg dessutom inför kvällspromenaden att ingen mössa passar... Kommer hon alltid växa såhär fort!?

Idétorka

Värmen tog väl knäcken på mig eller ngt.... =) Jobbar mycket med mig själv och att hitta mitt fokus igen. Det är nog därför jag inte vet vad jag ska skriva...  Alicia mår bra, växer så det knakar. Mitt allt. Vad skulle jag göra utan henne?! Varit på hörselkontroll och BVC-besök. Idag var det hennes första marknadsbesök, det lär nog bli fler... Så är det.

RSS 2.0