Sista arbetsdagen

Vilken konstig känsla. Kunde inte fatta riktigt. Mina saker är kvar, åker dit ngn dag i veckan och plockar ihop dom. Tömma skåpet, ta bort teckningarna, hitta alla kläder jag lagt överallt. =) Avslutade min arbetsdag med ett utvecklingssamtal. Ett lätt sådant.

Har fått massor med "saker" idag. Kramar, fina ord och presenter. Allt betyder lika mycket. Blir alldeles rörd.





Pratade med en av våra 3 åriga killar idag.

-Vad var det som lät? (mitt gravidsmycke slog i mitt armband)
-Det var den här som lät. (visar mitt smycke)
-Varför då?
-Då kanske bebisen i magen kan höra det.
-Bebis, bebisen i magen!?
(Fortsätter att hjälpa honom med kläderna och en stund senare tittar han upp på mig i ögonen och säger.)
-Lina du är jättestor!!
Där någonstans kan jag inte låta bli att skratta. Kommer verkligen sakna sådana samtal. Det där härligt ärliga som barnen spontant kläcker ur sig.

Sista veckan

Känner mig seg. Allt tar sådan tid... Vad jag än gör. Svårt att fokusera kanske. Känns superkonstigt/overkligt/läskigt att jag jobbar sista veckan nu. Tror jag kan släppa kontrollen iaf... =) Vi får se. Inventerade mina sommarkläder ikväll. Skulle ju vara skönt med ett par kortare brallor. Jo tjena... Kunde ha ett par, vita. Räcker ju att jag kliver innanför dörren på jobbet så är dom garanterat inte vita längre. Får nog bli en tur till H&M trots allt, se om jag kan hitta ngt att ha både nu och efteråt.

Grattis!!


Ett stort grattis på födelsedagen Martina!!


Kommer du ihåg!? =)

Hemma igen

Vilken otroligt härlig helg. På alla sätt och vis. Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Det blev en lååångpromenad runt Djurgårdsviken. Den slingan vi gick var 5 km och i mitt tempo så tar det en bra stund. Halvvägs stannade vi vid en brygga och satte oss i solen med var sin cola. Välbehövlig paus... Sommarvärme. Sol. När vi kom tillbaka blev det glass och mer sol i Humlegården.

Innan jag åkte hemåt igen så lånade jag ut min lilla bil för storhandling av mat. Vad poppis man kan bli bara man har en bil. Haha. Så bil är väl en fördel om man ska åka och handla trots allt. =)

Bildkollage på min lilla kanin


Vecka 34 (33+1)

Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet:
Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

(Källa: www.familjeliv.se)

Stockholm

Älskar den här staden. Konstaterade det idag. Jag har bara positiva minnen härifrån. Får alltid samma härliga känsla när jag åker in, kanske en känsla av frihet.  Så skönt att känna att det finns något som är "mitt", något som finns kvar. Något som inte har påverkats av allt som hänt. Det gör mig glad.

Vi gick upp rätt sent. Sedan ut på stan. Vi möttes av härliga ljumna vindar när vi klev utanför porten. Det slutade som vanligt för oss. Vi hamnade på Gina Tricot, provade massor med saker, köade och konstaterade att det var nog dags för lunch. Vart timmarna sedan tog vägen har jag ingen aning om, de går fort när man har roligt. Innan vi gick hem satte vi oss vid Nybroviken och bara njöt. 




Nu sitter alla tre framför var sin dator. Martin "jobbar", Camilla pluggar och jag själv bara surfar runt. Är inte avundsjuk på ngn utav dem. Vid närmare eftertankte är jag nog lite avundsjuk på Martin...
                                         

                                     

Bilkö...

Efter jobbet i fredags så tog jag min lilla bil och begav mig av mot sthlm. Allt gick bra förutom att köerna började precis när man åkte in i Södertälje... Jippi liksom, bilar överallt i alla färdriktningar. Inte min grej. Allt sniglade sig fram ända in till stan. Väl framme hos Camilla gav vi oss ut på parkeringsjakt. (Jag kommer aldrig mer ifrågasätta varför man inte har bil om man bor i stan.) Efter ca 30 minuters letande hittade vi en parkeringsplats typ 10 min gångväg härifrån. Det visade sig visst vara fotbollsmatch på Stadion, en anledning till alla bilar överallt. Martin var snäll och gick och hämtade bilen, mitt i natten.

Ledsen och irriterad

Dagens planer har väl gått sådär. Har tagit reda på att det är bara Söderbergs i nrkp. som kan koppla bort airbagen. Får väl ringa och höra med dom om prisuppgifter. Hämtade körkortet sedan, "tanten" bakom luckan muttrar då ngt om att jag skulle ha med mig ett personbevis eller vigselintyg om det nu var så att jag hade gift mig. "Nä, tvärtom" väser jag tillbaka. Fick iaf mitt körkort. Skulle kört med Emmas kommentar istället, men lite för grov för att skriva här. Visst inte "tantens" fel men jag i fel känsloläge så är det inte kul... Bölade i bilen en stund och körde sen hem, först ledsen och känslan av att ha blivit lurad tog fart. Övergick senare i ilska. Min lilla plutt i magen gör sig påmind och då kan man inte låta bli att le. Det är en härlig känsla.

Städa/packa vidare... Se om jag kan hålla mig vaken lite längre än till nio idag.

Jag har fått paket... =)

Jag har fått paket idag och ett jättegulligt kort från en familj på förskolan. Så gulligt och så omtänksamt. Dessutom världens sötaste kläder. =) Blev både glad och berörd. Paket, till mig liksom... Tack!




Vilken dag

Phu, är helt slut. Det känns som om allt har hänt idag på jobbet. Hej o hå säger jag bara. Kan iaf avslöja att två små sötnosar har fått stå och skrubba bord...

Känner mig stressad?! Undrar varför egentligen. Får nog ta till min vanliga metod och skriva ner allt jag tänker på för att sedan bocka av när det är klart. Klarar inte av att ha allt i huvudet, glömmer saker. Inte bra.

Besöket hos barnmorskan igår gick bra. Krumelur hade växt och hjärtljuden låg bra. Hon trodde med största sannolikhet att huvudet låg neråt nu. Undrar om plutt vänder på sig något mer nu?! Var på apoteket efteråt och köpte mig Novalucol, trodde liksom inte att man kunde få "sån" halsbränna. Men men...

Idag har min silvriga lilla älskling fått sommartassar. Fälgarna är helt ok till utseende men visar ingen bild med tanke på hur navet ser ut. Vägrar sätta på dom där vitgula plastiga skydden...  Måste finnas andra snyggare lösningar. Tidsoptimist som jag är tänkte jag väl att det snart skulle vara gjort. =)  Tjena. Först så verkade inte ens sommardäcken passa... hmm. Men efter lite mätningar och lite redigering av verktyg så insåg pappa och jag att den där plastgrejen (har säkert ngt namn) skulle bort så man överhuvudtaget kunde sätta på hjulet. Undrade lite för mig själv om det skulle vara sådär rostigt... Vid andra hjulet så insåg jag att rosten nog inte borde vara där, fick min förklaring. Slägga hämtades och några slag senare hoppade hjulet av. Slipa bort lite rost och på med kopparpasta. Vid sista hjulet så var det ngt mysko med bultarna. De gick olika långt in... Av med däcket igen och vi mätte bultarna. De var ju lika långa... Men tillslut kom pappa på att det var själva huvudena på bultarna som var olika långa. På med däcket igen. Under tiden hade mamma skalat alla räkor, så vi kom in till dukat bord och åt supergoda räkmackor.

Så nu är bilen och jag redo för stockholmsfärd på fredag. Har fått mitt tankkort också. Vuxenpoäng!? Morgondagens planer blir det att hämta körkortet och försöka hitta en verkstad som kan koppla bort min airbag på passagerarsidan.

Vecka 33 (32+2)

Veckorna går fort, ny vecka igen. Jag har tid hos barnmorskan i morgon. Vågen lär nog visa mer den här gången med tanke på all god mat i helgen. =) Informationen jag visar hämtar jag från familjelivs hemsida, men den varierar beroende på var man läser.

Kroppen
De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet
Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

(Källa: www.familjeliv.se)

Maten får en alldeles egen rubrik

Vad mycket gott vi har ätit. Madde och jag konstaterade att vi lugnt skulle kunna åka dit bara för att äta, vilket man tyvärr inte fick göra... Kameran har varit min kompis i helgen. Så här kommer middagen från igår och idag, kommer dock inte ihåg alla fina ord som maten nu hette...

                   

                    

Sandvik Gård


Där har jag befunnit mig sedan söndag eftermiddag. Ojoj, vad mkt god mat vi har ätit. Så skulle man ha det. Vi kom dit och började med att fika lite. Emma och jag provade biljardbordet, jag vann första gången. Andra gången behöver vi inte nämna...


Sedan blev det en kort promenad (eller lång beroende på hur fort man kan gå) på en skogsslinga. Det satt lite roliga gåtor längs vägen. Jag kan inte påstå att jag kläckte så många av dom. För övrigt kan det nog konstateras att jag är förskollärare när jag går och tittar på alla skojiga grankottar och granskott som blåst ner och jag genast funderar på vad man skulle kunna hitta på med dom. Normalt!? =) Det var nästan så att jag började plocka med mig några hem.







Gåtor. Kan ni svaren? Typ den enda gåtan vi lyckades lösa var den sista...






Kvällen spendarade vi med mycket god mat, bubbelpool och dricka till dom som kunde. =) Cola är också gott... Lite charader och mys framför brasan. Gick och lade mig ganska tidigt ändå. Vaknade med kramp i låret den här gången!? Hmm, förstår inte allt som händer med kroppen. Tidig väckning och föreläsning om matematik i förskolan hela förmiddagen. Bra, men ngn mer bensträckare kunde hon bjussat på. Jag orkar inte lyssna i över två timmar i sträck... Vi fick iaf massor med konkreta tips på hur vi kan jobba mer med matte i förskolan.

Jag gjorde en ask i dag också.
(Gillar att vara praktisk)



Gissa hur många sköldpaddor som gömmer sig i asken?
(Där kan man ju variera sig och låta olika många sköldpaddor hänga ut och sedan låta barnen gissa och titta efter)


En väldigt uppskattad, rolig och annorlunda planeringsdag!

Ullared

Klockan stod på väckning kl. 04.00. Förstår inte varför det inte var några problem att gå upp då, när jag har det annars!? Min teori är iaf att det kankse beror liiite på vad man ska göra. Emma och jag satt i soffan kvällen innan och skrev på våra små listor. Kom fram vid 08.30 på lör. morgon. Ingen kö in, men som vanligt massa trängsel där inne. Varför tappar "alla" människor vett och etikett bara för att man kliver in genom dörrarna där. Man kan liksom be om ursäkt om man stöter till/kör över någons hälar även där inne. Även om det är trångt och att det händer fler gånger än i vanliga fall... Min åsikt!

Hittade massor till Krumelur, massor som jag faktiskt behövde. Köpte lite till mig själv oxå. Det roliga (jobbiga) med att vara där är känslan av att aldrig bli klar. Det kommer ju in nya saker hela tiden. Gick tillbaka 2 gånger för att se om en tröja jag provat kom in i min strl. Andra turen typ 2 timmar senare så fanns den ju där. Lycka! =)

Man blir rätt trött också, benen, ljumskarna, fötterna... Stödstrumpor kanske inte är en sådan dum idé trots allt.

Tack Tony för att du stod ut med oss en dag och tack för skjutsen. Bilresan hem var jobbigast va!? Haha.

Nu ska här uppdateras...

Tjoho, precis hemkommen från alla äventyr!

Sol, värme och en vidrig spindel

Sitter på jobbet och väntar på att Emma ska sluta. Har varit på en promenad, så skönt det är ute!! Hamnade på badplatsen och blev sittande en bra stund. Alldeles själv, så fridfullt. Bara en massa fågelläten och en vidrig spindel... Den kunde jag varit utan, envis var den också. Tog lite kort (inte på spindeln) men tyvärr är datorn jag sitter vid från stenåldern. Det finns iaf en diskettstation!?

Lite vårtecken på vägen till badet.

           

Badplatsen.



Tomt, sårat, men inte trasigt...


Inget speciellt

Måste bara få börja med att beklaga mig lite... Så ni kan hoppa ner några rader och fortsätta läsa där. Det börjar bli tungt, ont i svanken (inte kännt av ngt tidigare), fötterna svullnar, kramp i vaderna om nätterna, hälsbränna (vart kom den ifrån liksom) dessutom börjar foglossningen kännas av mer igen, kan inte sova som jag vill... Okej nu är jag klar!

Var på banken idag (igen) och nu äntligen har jag ett kort som fungerar. Prova att vara utan i typ 4 mån, det är rätt spännande vilka lösningar man får ta till ibland. Kommer jag ihåg hur det fungerar...!? =) Fick brev från posten att körkortet finns att hämta. Yes! Får se om jag hinner göra det i morgon, tveksam.

Snart är det lördag, vilket betyder tidig väckning och lång bilresa. En bilresa till Ullared. Måste vara bästa platsen på jorden, eller!? Hoppas på att göra några fynd iaf. (Känner jag mig själv rätt så är nog det inte så svårt...)

Idétorka, dags att sova. Mors!

Deklarerat

Så, nu var det gjort också. Väntar alltså med spänning på den stooora kosingen, som förhoppningsvis trillar in innan midsommar.

Var på föräldraträffen igår, med blandade känslor när jag gick därifrån. =) Alltid ngt att att få träffa andra och få lite perspektiv på sin egen situation... Det gav mig en knuff och lite styrka, på ett helt annat sätt än jag väntat mig. Men vad gör det!? Haha.

Fick sms från Babyproffsen att vagnen redan har kommit till butiken. Vill ni göra en gissning på hur länge jag kan vänta innan jag hämtar den?! =) (Dom kan förvara den till slutet av maj.)

Börjar smått få ordning på alla kort, idag kom H&M kortet. Väntar dock mest på att körkortet ska komma... Vill ha en giltig legitimation.

Ser fram emot lördag så enormt mkt. Försöker att smitta av mig lite entusiasm på Emma, med mindre lyckat resultat.

Bola


Bola, även kallad graviditetspingla, änglapingla eller änglaklocka och är ett vackert gravidsmycke. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket lånt ner på magen kan barnet höra ljudet.

Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.

(Källa: http://www.lillamirakel.se/default.aspx)

Magbild

Börjar ju bli tjock. =) Tack syster yster för tröjan. Passade perfekt, precis vad jag behöver för tilfället. Har också på mig mitt gravidsmycke som jag fick av mamma och pappa.


(v. 31+2)


Måndag

Kom inte så långt igår kväll med min städning. Ambitionerna var större än orken, det blev soffan och sanningens ögonblick. Att man vill ställa upp i ett sådant program!? När jag satt där i soffan och tittade på mina klubbor till fötter så tänkte jag att det är  tur att foppa-toffel-säsongen ändå är i antågande. (Än så länge passar dom) Skulle vilja ha ett par riktiga, svarta. Vill ha vill ha.

Idag har jag fortsatt med min städning. Är ändå inte riktigt nöjd med sovrummet. Har monterat ihop bebissäng idag, kunde inte låta bli. =) Men, hur jag än vrider och vänder på sängarna känns det inte bra. Tur att jag har ett tag kvar på mig iaf.

Imorgon är det jag som ska öppna på jobbet, vilket betyder mkt tidig väckning. Hua. Ska gå lite tidigare också. Dags för första föräldragruppsträffen. En speciell föräldragrupp för ensamstående. Känns skönt att slippa gå till den vanliga och behöva se alla andra. Min barnmorska och kurator är toppen.

Kom på att jag inte berättat om beslutet från försäkringskassan, jag har blivit beviljad havandeskapspenning. =) Efter lite övervägande och räknande hit och dit beslutade jag mig för att ta en vecka med HP och sedan ansöka om semester. Så om det blir som jag tänkt är det tre veckor kvar att jobba.

Här kommer några härliga vårbilder från Sigtuna också:


Cykeltjejer

                                   
                               Blåsippor            Pappa & Mamma         Grillmästaren


Födelsedagsbarnet


                                                   Sötnosar, gillar er!

Kaos

Kom hem. Kom knappt in i lägenheten. Saker överallt. Varför blir det sådan oordning när man skapar ordning? Nu ska det här plockas. Får se hur lång tid det tar... Börjar nog med sovrummet, måste ändra om lite bland mina kläder. Har en hel hög med bebissaker med mig hem från Sigtuna. =)

Vecka 32 (31+0)

Kroppen:
Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet:
Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

(Källa: www.familjeliv.se)


Påskafton och lite uppdateringar

Det blev en hel del borrat i torsdags. Tack. Men med en snickare, en ingenjör och två inredare kan det ju inte bli annat än bra, visst!? Ett riktigt bra teamwork, undrar dock om jag var mest i vägen med min dammsugare... =) Det känns så otroligt skönt att få saker och ting på plats, på mitt sätt, i min lägenhet. Mitt sätt att kunna gå vidare med mitt liv.

Tyvärr så lämnade jag bort min särbo/hemmafru igår. Vilken lyx att faktiskt få komma hem och ngn har bäddat och lagat mat. Såå uppskattat och så länge sedan. Sådana saker kan jag sakna så det gör ont i hela mig. Ngn att dela vardagen med. Camilla vi ses snart igen! Kvällen spenderades med att lägga upp gardiner med Martina. Tur att det finns personer med bättre tålamod än mig iaf. Värsta lyxmåltiden lyckades vi (eller Martina...) få till också. Daimglass special var inte så dumt det heller.

Om ngn skulle fråga mig nu om det var ngt speciellt jag är sugen på så skulle jag tveklöst svara glass. Jag bidrar nog alldeles för mkt till Svärtinge Livs glassförsäljning för tillfället.

Tog en promenad till mamma och pappa i förmiddags, shit vad jag går långsamt... tog ju hundra år att komma dit. =) Lite förberedelser inför påskmaten och sedan kom farmor. Eftermiddagen spenderades ute på altanen, i solen.

Var och knackade på hos Jennie idag. Så komiskt att komma in i lägenheten och alla lukter som bara slog emot. Kände igen dom ganska såväl. Vill bara säga till dig vännen att det "vänder" snart och då går allt lättare. Att bygga upp och måla är bra mkt roligare än att skrapa äcklig gammal tapet från garderobsdörrar.

Nu ska jag förebereda mig inför morgondagen. Besök i Sigtuna hos syster med familj. Vi ska också fira världens bästa 9-åring som fyllde i torsdags.

                                                      Ida & Jag 2006



                                 
 

IKEA

Hämtade min vän Camilla från tåget igår. Tur att hon kommer hit och tar tag i saker. =) Idag blev det en sväng till IKEA. Kul att jag faktiskt börjar få lite ordning. Tack min vän. Köpte bl.a. en gräsligt grön (gräs)matta. Den är nu placerad i vardagsrummet. Cool effekt, helt klart. I morgon blir det förhoppningsvis en del borrat också. Måste bara visa fyndet som jag gjorde till Krumelur idag. En kanin som kör en morotsbil. Kan det bli mer passande!? =)


Tips!!

Eftersom att alla kanske inte läser tidningen sådär som mina föräldrar gör tänkte jag bara visa vad som fanns med i gårdagens Folkbladet. Ni betyder så mycket!

GRATTIS MAMMA

Vill bara säga ett stort grattis till mamma som fyllde år igår. Tack för våfflorna!




Själv!?

Undrar om jag sakta men säkert börjar förstå att jag ska ha barn själv. Själv om alla föreberedelser, känslor, magen etc. Kommer jag någonsin förstå att det är min livsdröm som inte får bli sann?! Att jag inte får uppleva den när det var så fruktansvärt nära?! Att den krossas på det här sättet. Kommer jag kunna lära mig leva med det? Blir rädd för mig själv och min hjärna ibland. Varför inte bara förstå allt på en gång? För det är ingen mardröm, det är min verklighet just nu...

Först upp och sedan ner

Åh, blir lite smått galen snart. Varför varför kan inget gå som jag vill? Vad gör jag för fel? Det var uppåt bra mkt längre den här gången iaf... Känner mig som ett stort misslyckat offer. Varför varför? Jag har inte valt den här situationen. Känner mig starkare på en viss punkt iaf. Stor skillnad. Idag handlar det mer just om att vara ensam... Jag vill inte. Huvudvärk i antågande... Jag vill hitta mig själv igen. Glada, busiga, påhittiga Lina som älskar att göra saker. Känns långt borta idag. Tårarna rinner ner för min kinder... Sagt det förut och säger det igen, så arg för att man kan göra såhär mot ngn och bara leva sitt liv någon annanstans. J*vla skitdag!! Jag är så blåst naiv och korkad...

Nu har jag gjort det! =)

I lördags så beställde jag "min" nya barnvagn. Något som jag drömt om så länge att få göra. Butiksbiträdet som tog hand om mig var så trevlig, kul med bra bemötande. Ett stort plus till Babyproffsen så här långt. Fick provköra vagnen ute t.om. Den gick in i bagaget precis. Inte en millimeter över. =)



(bilder från www.g-knapp.se)


Såg också en jättefin bilbarnstol som jag lagt undan. Akta Graco Logico S, med bas.

(bild från www.akta.se)


Vecka 31 (30+0)

(v. 29+6)

Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.


Barnet:
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Blandat innehåll med blandade känslor

Tänkte börja med att påstå att vårvädret är helt fantastiskt. Varit ute nästan hela dagen. Jag har världens bästa jobb på alla sätt och vis. Ett barns syn på tillvaron kan inte vara bättre för tillfället. "Lina, vi leker att du är drottning och att vi gör allt för dig." (Samtidigt som min o´boy bestående av vatten och sand blandas ihop) Dom är bara för härliga.

Det känns som om magen växt till det dubbla på bara några dagar. För första gången i mitt liv så är det faktiskt sant när jag säger; Jag har inga kläder... Det tar inte så lång tid att välja på morgonen iaf. Var hos mamma och pappa en snabbis ikväll. Lånade en jacka av min käre far, bra att ha på jobbet och än så länge går den att knäppa. Vill inte lägga pengar på sånt för tillfället.

Har träffat många snälla människor idag. Människor som gjort undantag, människor som gjort mig så glad och tacksam. Fick en babysitter av en förälder idag, jag menar varför vill man ge bort ngt?! Så himla omtänksamt, köpte en liten blomma idag som tack.

Jag var och handlade också, fel affär. Känner mig inte bekväm, vill inte möta blickar vill inte träffa ngn. Även om jag inte borde känna så, så gör jag det...

Har tömt passaten på mina saker ikväll. Blandade känslor. Gillar den, "min" bil, jag hittade den, mitt färgval, resan när vi skulle hämta den, anledningen till att vi köpte den, samtidigt som en del av mig skriker bara bort, bort, bort!

I morgon är det fredag och min tur med fredagsfika på jobbet. Alla är så snälla och påminner varandra om det. Vårt fika på fredagar är heligt! Det är enda gången på hela veckan som vi går iväg några i taget och fikar. Sådant som andra gör som självklara saker på sitt jobb.

Nu är det nog läge att sova... klockan bara rusar iväg. Känns som det kvittar. =)


God morgon!

Är på jobbet tidigt idag. =) Igår var jag hos barnmorskan. Så häftig känlsa att få ligga där och bara få lyssna på hjärtluden. Det "bor" någon därinne!? Undrar vem? Allt såg bra ut och magen hade växt som den skulle. Har fått dubbla min dosering av järntabletter... jag hade t.om. lägre värde än sist. Nu får vi se om det blir någon bättring. Dags för lite frukost, passar på att äta med barnen.

RSS 2.0