Lördag!

Sitter hemma hos mamma och pappa. Funderade på om jag skulle orka logga in här... Med modem så tar det ju lite längre tiiiiiid. Allt går så segt. Blir inga bilder idag. Vet inget sätt att få in dom i den här burken... =) Men det fungerar ju. Idag har vi städat pool och krattat massor med löv. Det är betydligt roligare att göra ordning poolen på våren istället för att höststäda den. Nu väntar mys i soffan. Alicia ligger och sover i mitt gamla rum på mina Backstreet Boys lakan. Hon måste sova fantastiskt gott. Haha. Vi blir kvar här så jag kryper ner bredvid henne sen. Mysigt! I morgon ska min bil få vintertassar och det blir en tur till Linköping. Av olika anledningar så ska jag köpa en ny skötväska till mig och Alicia. Vi får se vad vi hittar.

Singstar säljes

Det märks inte så stor skillnad på dagarna när man är föräldraledig. Alla dagar är lika bra liksom. En liten skillnad är ju ändå att fler personer i min närhet är lediga när det är helg. Det uppskattas. Idag så mötte jag och Alicia upp Emma och Alma på Maxihuset. Känns som det var evigheter sedan!! Efter det blev det mys hemma hos Emma med arbetskamraterna. Jag tror med säkerhet att min dricka inte ger samma känsla i morgon... Hoppas ni fick en trevlig kväll/natt!!

Satt och funderade lite hemma på om jag har något jag kan sälja för att dryga ut min kassa den här månaden. Jag kom fram till att mitt singstar bara ligger och skräpar i hyllan. Jag har ju inte ens något playstation att koppla det till. Packade ner allt och tänkte lämna in på Gameshop. Det slutade med att jag tog med det hem igen. 70 kr kunde dom erbjuda för det!? Så om någon har lust att lägga ett bättre bud på 2 mikrofoner och 4 singstarskivor är ni välkomna! =)

Nu ska jag leta fram min bok, mitt godis och krypa ner under täcket och läsa. Lägger mig nog bredvid min lilla skatt som redan ligger och sover. Trevlig helg!


Gamla bilder

Satt och tittade lite på gamla bilder. Sorterar lite. Kände att jag orkade med det nu. Så tog fram bilder som jag har tagit sep/okt några år tillbaka. Jag behöver knappast säga vilket som är det bästa året!!


Sovdags!

Ännu en dag hemma för oss själva. Alicia är leksugen!! (Jag börjar bli sällskapssjuk). Alma hade annat för sig, Joar på förskolan och lilla Wilma var sjuk. Samtidigt så känns det att det var sådana här dagar vi behövde. Bara vara hemma och anpassa oss efter lite nya rutiner. Jag mår bra av rutiner och jag tror också starkt att barn gör det. Därmed inte sagt att jag kan bryta dom för att göra andra saker, absolut inte. Men att ha en grund. Sedan tycker jag rutinen att vakna 7 varje morgon är lite tidig... =) Men det är en annan sak.

Idag har jag äntligen fått några frågetecken uträtade och det bara känns sååå skönt. Tryggt att veta hur "allt" kommer se ut ett tag framöver. Jag är lättad. Känns som det är första gången på 4 mån som jag kan slappna av. Nu vet jag en del av förutsättningarna.

Kvällen blev mysig med lite god dricka (inte cola) och Jennie på besök. Men mammor som vi är så är det sovdags.  Våra små tar inte sovmorgon bara för att vi sitter uppe och pratar.

Alicia har haft en paus i sina försök att rulla över på mage. Idag har hon gjort det flera gånger, det har räckt att vända ryggen till. Dock har hon inte kommit på hur man tar sig tillbaka till rygg igen och blir så förtvivlad när hon inte orkar mer.


Orkar inte...

Bestämde mig för att åter igen kolla upp möjligheten till bostadsbidrag... Inser ganska snabbt varför jag gav upp förra gången också. Det finns säkert någon tanke med att det ska vara så krångliga system som möjligt. Dels så ska man ange kalenderårets inkomst... Ja, jag jobbade fram till juni och därefter f-ledig. MEN jag måste räkna med årets inkomst och inte räkna året som jag tänker vara hemma... Får se om jag hittar mer ork någon annan dag till det.

Härliga härliga höstdag

Idag har Alicia och jag varit ute ganska mycket. Såå skön luft. Sol. Precis vad jag behövde. Alicia har varit på ett strålande humör hela dagen och det liksom smittar av sig. Så mysigt att höra henne skratta. Idag har vi lyckats hinna med 2 promenader, ätit mat, varit på BVC och vägt henne. Kände att jag ville göra en extra viktkoll för att se att liten växer och mår bra, vilket hon gör.


Det går ju faktiskt!!

Jag kanske verkar lite tjatig med mitt coladrickande men tyvärr är det just det som är i fokus för tillfället... Men det går och jag är stolt att ha klarat mig HELT utan i 2 dagar. Det är nu det känns vilken slav man kan vara... helt sjukt egentligen. Varit och handlat det nödvändigaste och bara suttit och slappat i soffan. Känns konstigt att veckan är så tom. Skönt men konstigt. Funderar på att gå en lååång promenad i morgon.


En seeeg dag

Hm, känns inte som jag vaknat än. Alicia sov konstigt inatt, vaknade redan vid 2 första gången. Varit ute och gått en sväng med Jennie och Joar. Så skönt att solen äntligen kan titta fram lite. Nu är det tvättstugan. Jag har för mig att jag, någon gång i maj, yttrade mig om att jag tyckte bebistvätt var gulligt. Jag tar tillbaks det nu...

En bild säger mer än 1000 ord

Min lilla skatt och ögonsten fick smaka sin puré idag. Några smakisar, en nöjd och glad Alicia. Det gick hur bra som helst. Vi avslutade när det fortfarande var kul och intressant. Kladd överallt... gissar att det bara är början. Det gör absolut ingenting. Bilderna får tala för sig själva.


Orkar inte

Det har varit en sjukt jobbig dag. Skönt att få klarhet i vissa saker, absolut. Samtidigt som jag bara måste bita ihop och acceptera andra. Sedan kommer jag ändå tycka och tänka att Alicia var värd något helt annat. Men så är det inte. Punkt.

Har satt mig ner och räknat och räknat om och om igen. Det är bara att inse, det går inte. Jag får inte ihop det. Jag trodde att jag skulle få det, jag ville fortfarande sååå gärna få uppleva en av mina drömmar. Nu kortas den ner, betydligt. F*n. Tårarna bara rinner och rinner... Vissa saker är bara så orättvisa. Jag är så frustrerad. Är det något jag drömt om så är det att vara hemma länge med mitt barn. Men hur jag än trollar med mina dagar så blir dom ju inte fler. För tillfället vet jag inte var jag ska hitta orken. Känner mig enammare än ensammast. Gha... Bara så ledsen. Blir ju inte bättre av att jag klantat mig ang. föräldrapenningen heller.

Var det nu man skulle dricka cola?!

IQ fiskmås

Så duktigt Lina. Gissa vem som glömt att begära föräldrapenning för oktober månad... Gissa vem som inte får några pengar den här månaden. S*tan, det är just den här månaden som ALLA räkningar har kommit dessutom. Gissa vem som får käka nudlar och havregrynsgröt. Åh... jag har bara mig själv att skylla jag vet. F*n.

Jag lägger ner allt vad ekonomi heter... det går ju ändå inte. Lyxfällan löser väl ändå problemen?

Jag kommer aldrig bli någon kock

Alicia började morgonen med ett bad, undrar av vilken anledning... Med en ren, fin och glad bebis så satte jag igång att koka ihop smakportioner till tjejen. Tänkte börja med potatis och palsternackspuré. Visst låter det fantastiskt gott? När jag skulle mixa ihop allt lyckades jag bränna motorn i min blender. *suck* Det var visst ett tag sen jag hade använt den, så knivarna hade liksom fastnat och snurrade inte runt. Purén ligger nu på avsvalning och Alicia sover. Tror allt att hon ska få smaka lite när hon vaknar. Hihi. Så spännande.

Morgondopp


Bebisars utveckling


Nya ljud läggs till vokabuläret och en klassisk favorit i den här åldern är naturligtvis prutt- eller bubbelljud. Bebisar blir ofta så fascinerade av sina nya färdigheter att de upprepar dem om och om igen. Det är helt normalt (om än ibland något tröttsamt) -- de flesta bebisar föredrar att bli helt färdiga med en ny företeelse innan de går vidare och lär sig något nytt. Även mamma och pappa kan lära sig något: Tålamod inför till synes oändliga upprepningar kommer att behövas senare, inför småbarnsålderns många, många "nej!" och "varför då?".

(Källa: http://se.babycenter.com/baby/development/05mth/)

Det märks så tydligt på Alicia just nu. När jag hämtade mamma i fredags så upptäckte Alicia ett nytt ljud. Hon liksom vibrerar med läpparna samtidig som det kommer en mängd bubblor ur munnen på henne. Nästan så att jag tror hon kör bil på låtsas liksom. Det ljudet har hon hållit på med HELA helgen. Lilla sötnosen. T.o.m. i sömnen... syrran och jag var tvugna att rusa ut ur rummet för att skratta... såg sååå sött ut.

Ibland är man inte så smart...

Satt precis och svor över mitt inköp. Hur jag än gjorde fick jag inte den externa hårddisken att fungera. När jag lugnat ner mig lite och tittat i kartongen en gång till, vilket resulterade i att jag hittade strömkabeln. Då kanske ni förstår att det hela gick lite lättare. Smart Lina, smart...

Sista colan...

... mer pep(si)pning behövs!! =)

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den här helgen. Efter jobbigt telefonsamtal blev Alicia och jag kvar hos mamma och pappa över natten. Skönt att få känna sig liten och ompysslad. Vi (syster, Sami, Ida, Anni, mamma, pappa, jag och Alicia) hade en jättemysig dag i badhuset igår. (Förutom att jag skurit upp halva tån... nästan i alla fall.) Alicia testade också att doppa tårna i "hennes" blivande bassäng. Kvällen avslutades med familjen samlad i soffan och Sällskapsresan på tv. Undrar hur många gånger man kan se dom filmerna egentligen?

Alicia och jag har också hunnit med ett klädparty i Svärtinge med Anna och lilla Wilma. Trevligt men inte min stil på kläder. Köpte en body mest för att jag tyckte att jag borde. Hmm... Lite fin var den i alla fall.

Det känns som jag aldrig kommer vänja mig vid den här situationen. Jag förstår liksom inte, eller jag vill inte förstå... varför varför jag ska behöva lämna Alicia?! För mig behöver saker och ting gå lååångsamt fram... Hur sjukt jobbigt som helst att stänga dörren och gå. En del av hennes liv och jag är inte delaktig i det. Hem och försöka sysselsätta sig lite. Min migrän under eftermiddagen var inte att leka med. Den berodde säkert på 1000 olika saker. Trodde jag skulle behöva stanna flera gånger med bilen. Jag blir sjukt illamående... Efter att ha knaprat lite panodil känns det som jag har läget under kontroll, för tillfället i alla fall.

Efter att jag hämtat Alicia så åt vi god mat hemma hos mig. Mamma och pappa... ni räddar mig gång på gång.

Eftersom jag har antagit utmaningen så drack jag min sista cola (på en månads tid) ikväll. Pepsi Max har det fortfarande inte blivit en droppe av. Shit va kul vi ska ha för pengarna istället!! Jennie, nu finns det ingen återvändo.


Nu är det slut på veckan

Fredagsmys


Sov gott allihopa

Måste verkligen tacka för alla peppande kommentarer. Dom hjälper, helt klart! Inte en droppe max-blaska på hela dagen idag heller.

Kvällsmaten blev inte så dum trots allt. Sötpotatis, lax och kall sås. Jag kan ju ibland. Haha. I morgon ska Alicia och jag vara klara tidigt. Hur nu det ska gå till... Dags att hälsa på på jobbet och medarbetarsamtal med chefen. Natti natti!

Känsliga läsare varnas!

Okej. En fråga! När är er soptunna full? Vart går gränsen liksom...

Den töms när:

1. Något skräp sticker ovanför kanten
2. Tömmer den varje dag oavsett hur mkt som är i den
3. Tömmer den aldrig, på något vis "försvinner" den ändå
4. Det inte går att pressa ihop skiten mer...
5. Det inte går att fylla den mer fast man lyft ur påsen från hinken
6. När man inser att det krävs mer energi för att lyckas placera skräpet istället för att tömma den
7. Skräpet ramlar av berget och landar bredvid tunnan
8. Skräpet mellanlandar först vid dörren/på balkongen i okänt antal dagar för att sedan nå slutstation

Jag kan erkänna att jag alltid hoppas på alternativ 3, men hittills har det inte fungerat. För tillfället är det nog alternativ 7. Jag skyller på att varje gång jag ska gå ut så är det 1000 andra saker som ska med. Jag, Alicia, bilbarnstolen, skötväskan... Så det finns liksom inte plats för att ta med sig skräpet.




Vattenånga bränns...

Fy %¤"#(%¤¤ så det känns på min hand. Skulle man vara duktigt och fixa ngt att äta. Gha... hoppas det blir gott i alla fall. Ja, det är lite sent att laga mat men kom hem, hängde tvätten, pysslade med liten och sedan var det sovdags för henne. Så nu väntar jag på att potatisarna ska bli klara. Rapporterar senare om min delikata kvällsmat.

Det blev en tidig kväll

Kände mig nöjd över mig själv igår. Jag har gjort så mycket. Tagit tag i saker som har hängt över mig ett tag. Alicia sover nu och jag ska plocka i ordning här hemma. Känns så jobbigt att vara "på väg" hela tiden... Känns inte som jag hinner komma hem innan det är dags att göra sig i ordning, Alicia i ordning, packa skötväskan och så iväg igen Samtidigt som att det är såå skönt att känna att mitt hem är bara mitt. Dubbla känslor.




Inte en droppe på hela dagen...

Ska stolt och öppet erkänna att det inte har blivit en enda droppe Pepsi Max på hela dagen. Vissa kanske tycker att det inte är något konstigt med det, medan andra kanske förstår vilken prestation det faktiskt har varit. Moroten för hela dagen har varit en kall coca cola burk som har väntat på mig i kylen. Annars har det bara varit vatten idag... Insåg väl att det knappast kan vara nyttigt och att man är ganska "skadad" när man behöver tänka och planera dagen och vart jag kan få tag på det. Beroende?! Nej nej... *ironi*

Men starten är värst. Huvudvärk, världens sämsta humör, svettningar... Så i min avvänjningsfas kommer "riktig" cola i små mängder vara min morot. Peppning behövs!!!

 


Äntligen!

Gissa vilka små sötnosar som ska börja på babysim i början av december? Idag såg Emma att dom lagt ut platserna. In fort som tusan och boka/betala. Vi fick plats!! Yes!


En helt perfekt kväll

Efter besök hos mor och far åkte vi hem. (Ja det blev bilen dit...) Jag nattade min lilla skrutt och sedan blev det en riktigt mysig filmkväll. Cola, godis och trevligt sällskap. Vi såg "Män som hatar kvinnor" och jag vill gå på bio nu och se fortsättningen.

Jennie och jag letade fram lite gamla skolkataloger. Vilka minnen. Så vi såg ut. =) Rätt kul att sitta och bläddra i dom och sedan inse att det finns nästan alltid några i varje klass som faktiskt flyttat tillbaka hit.

Hemma hos mamma och pappa hittade jag också mitt album som jag fick av min dagmamma när jag slutade. En sååå uppskattad present. Jag kan titta om och om igen. Vad kul vi hade!!


Smart Lina, smart...

Jag har glömt regnskyddet till vagnen i Sigtuna och ena delen till bärselen i Norrköping... Jag känner mig lite låst. Självklart hade jag tänkt att tvätta, då är bärselen liksom guld värd. Sedan hade jag tänkt traska iväg till mamma och pappa, men självklart regnar det ute. Så trött på mig själv jag blir. Suck! Kvällen blir trevlig med film. Det ser jag fram mot. Söta Jennie kunde också svänga förbi i Norrköping och hämta delen. Tack tack!

Mina tankar i diktformat


Nu är dom äntligen i min ägo

Ser ni den stooooooora skillnaden?!


Jag ska erkänna... jag är chokladberoende

Skrutt hade somnat så vad gör man när man inte hittar något som liknar choklad i skåpen?! Någon som är sugen?


Hemma på riktigt!

Nu är vi hemma hos oss igen. Alicia sover och jag har lyckats få in alla grejor från bil till lägenhet. Dessutom har jag kört undan bilen ifall dom där osynliga skyltarna om p-förbud skulle leda till att jag fick osynliga p-böter...

Nu ska jag röja av det värsta efter avloppsnissarna som skitat ner i mitt badrum och kök. Borde springa ner i källaren och kolla om det finns någon ledig tvättid också. Tittade in i mitt kylskåp förut, inte så mycket frukost... Tänkte inte så långt. Knäckebröd är också gott...


Mellanlandning

Nu har Alicia och jag gjort en mellanlandning. Alicia ska träffa sin pappa. Jag funderar på att gå en sväng och göra lite andra nyttigheter under tiden. Får se vad orken säger bara... Sen blir det hem på riktigt för vår del.

Det gick bra att köra hem, bara så drygt med köer. Lagom när det lättade tyckte skrutt att det var hög tid för att äta. Men men, så är det.

Sovmorgon!

Alicia krånglade inatt... vet inte hur många gånger hon vaknade. Till slut visste jag varken ut eller in. Helt borta... Sova? Äta? Vad klockan var? Någon gång somnade vi i alla fall om. Söta syster kom med frukost på sängen vid 10 och tog med sig Alicia in i stora huset.

Alicia har inte varit lika snorig ikväll, hoppas det vänder för henne. Känns som hon ligger steget före mig, jag är inte på topp. Borde samla ihop mina saker lite. Tyvärr dags att åka hemåt i morgon.


Jag är på hälsoresa!!

Alicia sov rätt bra inatt, vaknade vid 23.00 och 04.00. Efter lite näsdroppar och mat somnade hon faktiskt om. Moster hade ordnat en liten uppförsbacke åt Alicia att sova på. Skrutt tyckte att det funkade lika bra det också och somnade med sin kanin och napp. Börjar fundera på att försöka hitta en till sådan kanin, kan ju vara bra att ha en på lager...

Efter frukost begav vi oss mot Väsby centrum för lite shopping. Vinterskor till Ida och Anni och så det självklara besöket på Lindex. Alicia fick muminbodyn och strumpor. Klänningen är fruktansvärt söt men jag känner att den får vänta. Alicia får önska sig den i julklapp eller nåt.

Nu sitter vi vuxna i köket och umgås. Haha. Varsin dator lite snacks, dricka och musik. Trevligt på sitt sätt. Nu spelar vi 80-tals musik. Det gillar vi! Har busat runt lite med Ida och Anni precis. Sitter och ler. Känner mig såå glad!!! Syrran och jag tog en kvällspromenad i regnet också. Skönt att rensa hjärnan lite.

Idag har jag badat med Alicia för första gången. Så härligt. Jag vill också ha badkar hemma!

Provade att göra den där efterrätten som jag skrev om tidigare, blev lite besviken. Inte otäck, inte supergod. Den gick ner liksom.

Idag har jag inte kunnat missa att det finns rosa lådor på IKEA. Tack alla ni som hört av er. Nu vet jag att det väntar 4 st på mig hemma. Jag är så glad för det. Tack tack tack Martina!!


Nu är jag kär igen...

Gillar verkligen Lindex barnkläder för tillfället. Fick hem en lapp i lådan om 25% på et helt köp och ett sms om 20% på ett valfritt plagg. Dessa plagg ligger väldigt högt på min vill-ha-lista.


Bilder från www.lindex.se


Mysfredag

Köket är verkligen husets hjärta. Så mysigt att sitta där, samlade. Hela familjen. Jag stormtrivs. Min kock till syster serverade egengjorda hamburgare. Mmm. Jag har precis nattat liten. Hoppas hon får sova trots sin snuva. Alicia har också provat hur man kan pilla sönder en gurkskiva till små beståndsdelar. Hon var helt fascinerad och höll på hur länge som helst.


Sjuklingar

Alicia är snorig och gnällig. Verkligen inte likt henne... Lilla gumman. Gissar att det är jobbigt att äta för henne. Nu sover hon sött på kusin Annis säng. Min egen förskyning har också blivit värre. Gha... halsen gör skitont. Men men vi har ju klarat oss friska i 4 mån och någon gång skulle det ju komma. Känns lite ovant bara, första gången hon är sjuk...

Vi hann träffa Camilla en snabbis innan hennes resa. Alltid lika trevligt. Vi bor helt enkelt för långt ifrån varandra...


God natt!

Alicia och jag är framme i Sigtuna nu. Allt gick så smidigt, lugnt med trafik och liten sov nästan hela vägen. Vilket först resulterade i en pigg Alicia för att senare övergå till en övertrött tjej... Nu sover hon sött här bredvid och ja ska göra detsamma. Nu är det bara så skönt, jag känner mig lugn. Hmm misstänker att liten har fått sin första förkylning också... Täppt och snorig. Stackars!

Packade och klara

Snart får vi bege oss iväg. Känns som jag har gått och väntat på det hela dagen. Hoppas komma iväg så pass "tidigt" att jag hinner köra lite när det är ljust.

Snart packat färdigt...

Har yrat runt här i lägenheten ett tag nu. Efter en stund satte jag mig ner och gjorde en lista. Pluspoäng från dig Camilla? Fick lite mer struktur över packningen, det som är på tork slänger jag ner i morgon. Kände att jag ville packa i lugn och ro när hon sover. Nu blir det sängen och snart snart blir det myshelg!!



Sötnosen har min tröja på sig

Korkat Lina, riktigt korkat...

F*n hur trött får man bli på sig själv? Självplågeri. Åhhh, kan inte jag bara få vara. Kan inte jag bara få stänga den dörren. Den måste alltid va lite på glänt, en liten springa där Alicia ska få ta upp det största utrymmet. Men allt det andra. Bort. Försvinn. Vissa dagar känns det som jag ska bli galen...


Sugen på att baka

Jag borde egentligen:

*tvätta fönstren (dom är pinsamt smutsiga)
*städa toan
*plocka in tvätt
*sortera papper
*sortera bilder

Men är tydligen världens lataste idag. Tur att jag hittade dammsugaren igår. Alicia somnade precis. Hon är så söt när hon ligger och pillar och pillar på sin kanin innan hon somnar. Börjar nog att fundera på min packning istället, mycket roligare så. Det blir en tur att hälsa på syster med familj. Behöver jag säga hur skönt det ska bli?! Bara komma bort, bara komma bort och få vara utan krav, press och massor med måsten.

Såg på Tinas cookalong då jag fastnade för den här efterrätten. Bild och text kommer från www.recept.nu.



Antal portioner: 4
Ingredienser
2 2 dl crème fraiche
2 2 dl Philadelphiaost, 200 g
3 3 tsk vaniljsocker med riktig vanilj
1 1 st lime, rivet skal (zest) samt saft från ½lime
8 8 st digestivekex

Till servering
malen kanel eller kardemumma
2 2 st passionsfrukter

Gör så här

Vispa creme fraichen och philadelphiaosten, smaksätt med socker och lime. Krossa digestivekexen. Varva kexsmulor och limecremen i glas, toppa med lite malen kardemumma och passionsfrukten.


Seeeg blogg

Är det någon mer som har samma problem nu på kvällen? Allt tar ju hundra år...

Vaknade vid 6-tiden i morse. Såå skönt. Jag tror att man kan kalla det att Alicia har sovit hela natten. Somnade vid 20.00 och vaknade vid 6. Helt underbart. Vi har haft en slappardag idag, varken Alicia eller jag kom ur myskläderna på hela dagen. Tvättade av mig och borstade tänderna i morse och inte mer... skönt på sitt sätt. Tror allt att jag skrämde iväg alla älgar i skogen. =) Hmm, kanske inte sådär jättesmart att ge sig ut och leta svamp när det är älgjakt. Tänkte inte så långt och hittade bara några frostskade stackare. Så ingen svamp för vår del. På eftermiddagen kom det en "gubbe" och installerade dom där grejerna till fönstret. Nu har jag (den enda lägenheten i båda husen) godkänd ventilation. Tack!!

Det blev en snabb visit hos Jennie. Alicia och jag smet när "hennes" hantverkare gjorde entré. Ville inte utsätta Alicias öron för det. I morgon kommer dom och ska rensa mina avlopp. Kvällspromenaden blev till mamma och pappa. Mycket trevligare att äta kvällsmat med någon. Nu ska jag lägga ut lite auktioner på tradera. Mors!!


Hur svårt kan det vara?

Nu när det börjar bli höst/vinter blir man ju så torr. I alla fall jag. Är/var på jakt efter någon ansiktskräm. Vilken djungel, är inte det minsta insatt och inte superintresserad för den delen heller. Kikade runt en del och hittade en niveakräm som verkade vettig. Har testat den nu... Men vill man lukta värre än en tant som tappat hela sin flaska tantparfym över sig eller glittra värre än en blinkande julbelysning så kanske man skulle uppskatta den?! Bortkastade pengar... Vill ha en vanlig, tror inte på skiten om anti-rynkor och bla bla vad alla dessa krämer kan göra för underverk. Slutar med att det blir bodylotion över hela mig istället.


Min stora lilla tjej blir 4 månader idag!


Söndag...

Är såå seg. Kvällen ska jag och Alicia bara vara. Stänga oss inne liksom. Längtar redan. Undar om min seghet är för att jag har sovit borta eller om jag börjar bli sjuk. Hoppas på det första alternativet. Usch, måste bli bättre på att promenera igen. Vädret lockar inte det minsta men men, hon ligger ju skönt nedbäddad i sin vagn.

Blir nog en tur till affären sedan, kylskåpet ser lite tomt ut... Så, så mycket kul hade jag att säga. Jo, just det man borde tejpat över hålet till domarens visselpipa. Han blåste ju sönder matchen...


Fotboll

Efter en härlig förmiddag hemma med Alicia så begav vi oss av mot den stora staden. Alicia glömde (eller jag) sin sverigetröja hemma så allt är hennes fel om vi förlorar... Hon missade dock avspark. Kikade precis in på sötnosarna och både Alicia och Alma sover sött. Jag passade på att ta en kort vända på stan också. All by myself! =) Hittade den senaste bamsetröjan i rätt storlek också och jag kom fram till att det fanns många goda skäl till att faktiskt köpa den. Dags att fylla på glaset och tillbax till andra halvlek. Kom igen Sverige!!!


Lite allmänt svammel

Vaknade av Alicias gulliga små ljud första gången vid 6. Lääänge sedan hon sov så länge och dessutom somnade om. Behöver jag säga att det kändes helt underbart? Tänk vad sömn har för påverkan på människor egentligen. Varit på promenad med Martina, ätit lunch, fikat och strosat runt lite. Fredagsmys hemma hos mamma och pappa. Jag hade en riktig svacka på eftermiddagen... Lite läskigt för jag har ingen aning om var den kom ifrån. Pang på och tårarna bara rann. Jag vet att det går över och att det hela tiden går upp och ner, men att det alltid blir lite bättre för varje gång. Har nog insett att jag måste våga be om hjälp, samtidigt som jag absolut inte vill vara till besvär för någon. (Vet att inte alla tycker så men iaf) Promenerade iväg och kunde känna hur allt sakta lättade. Åt Jennie-inspirerad kvällsmat som blev mycket uppskattad. Alicia fick prova sin åkpåse lite mer på riktigt idag. Det ser så mysigt ut, jag vill också sova så. Labanmössan har kommit också. Äntligen. Pappa följde mig hem sedan, gillar inte mörkret.


Babyproffsen

Idag var vi en snabbis till Babyproffsen och hämtade Alicias åkpåse till vagnen. Nu är liten rustad inför kylan. Eftersom affären ska flytta var det rea på utvalda delar av sortimentet. Jag hittade en så fruktansvärt söt säl., en säl med rosa och vita badbyxor... Kunde helt enkelt inte motstå den. Alicia har invigt både sin säl och åkpåse och meddelar att båda smakade bra. Jag är däremot lite irriterad. När jag kikade på tvättrådet till åkpåsen så visar det sig att det är handtvätt. Hallå? Hur tänker dom? En åkpåse till ett barn som inte går att tvätta... Please.


Alicias lista


Född: 11 Juni 2009
Var: Norrköping
Tid: 19:52
Födselvikt: 3625 g
Födsellängd: 49 cm
Huvudmått vid födsel: 35 cm
Namn: Alicia
Namnbetydelse: Alicia är ett kvinnonamn, en spansk variant av namnet Alice och är vanligt i spanska spansktalande länder. Namnet kommer från det forngermanska namnet Adelheid är sammansatt av orden "ädel" och "väsen, gestalt"
Andranamn: Emma Elisabeth
Efternamn: ----
Ålder: Snart 4 månader
Nyligen lärt sig: Skratta, ligga på mage och hålla upp huvudet längre stunder
Dagis: ----
Vikt nu: 6570 g
Längd nu: 62 cm
Mammagris eller pappagris: Båda
Favoritbus: Nypas eller dra i håret
Favoritmat: Mammas mat
Favoritleksak: Den där solen som alla får från Libero
Favorit tvprogram: Dr Phil…
Favoritmusik: Mammas skönsång eller Rix FM
Sover i: Pyjamas och strumpor
Favorit person förutom mamma & pappa: ----
Barnvagn: Emmaljunga City Cross
Försäkring: Trygg Hansa
Blöjor: Pampers
Hur många tänder: Inga tänder än så länge
Storlek i kläder: 68
Storlek i skor/strumpor: 17-18
Syskon: ----

 

 

(Lånade listan från www.alicesmamma.blogg.se)


Med risk för att verka tjatig...

...men jag vill ha. Är inte den bodyn också supersöööt liksom? Då skulle jag ju ha en tröja till att matcha med dom lila byxorna. Eftersom det är oftast är bodyn som blir smutsig och inte byxorna. Helt motiverat inköp... eller?!


Dagens fråga

Alicia har en leksaksgroda som hon gillar att äta på, ja hon äter iofs på allt... Igår så stoppade hon in grodans "hand" i munnen, men heter det hand eller tass eller har grodorna helt enkelt bara ben?

Jag som skulle gå och lägga mig...

Laddade hem en uppdatering till mid bildprogram... måste ju prova alla funktioner. Här kommer en bild bara för att det var kul att leka lite. Mycket är sig likt men hittade några nya saker. Eller också hittade jag dom bättre nu när programmet var på svenska?! =)


Mor och dotter


Mammas älskling

Emma och Alma har varit på besök idag. Alltid lika trevligt. Min lilla älskling har varit världens underbaraste bebis. En minut innan jag skulle klippa mig somnade hon med nappen och morotsnuttefilten i vagnen. Hon  vaknade först när jag klädde på henne och vi skulle gå ut. Världens snällaste bebis. Hem och mysa. Samla kraft, hitta min styrka. Har beslutat mig för att ta det ännu lugnare tills jag helt är på fötter igen. Min kost, amningen och Alicia ska vara i fokus till 110%. Hittar ändå lugn och ro här hemma för tillfället. I mitt och Alicias hem.





Sovdags

Det känns att jag ligger efter med sömnen... helt klart. Kanske man ska göra som småbarnsförälder?! Just nu försöker jag prioritera sömnen för jag vet hur viktigt den är för min ork, mitt huvud och humör. Inte så lätt för tillfället, det är så konstigt att ligga sååå trött men ändå inte kunna somna. Nu ska jag iaf göra ett försök.

Som svar på frågorna kan jag säga att det blev skapligt mycket tvätt och många fula ord när jag hällde vatten på min egen rygg... så, god natt!

Labanmössa på gång

"Hittadade" en ny mössa på tradera. Så det blev hela 5 kr billigare än vad dom kostar i butik. Nu hoppas jag bara på snabb leverans.


Dagens frågor.

*Alicia undrar; Vad tror ni händer om man ligger på skötbordet utan blöja och gör det man ska x 2?

*Lina undrar; Vad tror ni händer om man håller i en ramlösa utan kork, med vatten kvar i, samtidigt som man försöker knäppa ett halsband bak i nacken?

Svar presenteras senare ikväll...

God morgon!

Låg och snurrade ett bra tag i sängen innan jag somnade igår. Blev i alla fall inte så sent som det brukar... Tjejen somnade om efter matningen vid 03.30. Phu... Då känns det plötsligt helt ok att gå upp 06.40. Fick tydligen betala för natten innan för vaknade med världens huvudvärk. Upp och dricka vatten och värktablett och sen tillbaka till sängen och en glad morgonpigg Alicia. Vi låg kvar i sängen och bara myste och efter en liten stund kände jag mig ändå okej.

Alicia sover sitt förmiddagspass och jag ska passa på att göra mig i ordning. Blir nog ett besök hos mormor på jobbet. Det finns såå goda bilar med colasmak där. Prova dom!! =)

I don´t know where to start...

Det har blivit lite dåligt med bloggande. Har inte vetat vad jag ska skriva eller om jag vill skriva. Det blir så ibland. När man trodde man var på topp. När jag trodde att jag skulle få befinna mig där ett tag. Men icke. Jag låter mig inte knäckas. Aldrig i livet. Jag tänker bli världens bästa mamma till min dotter.

Kaos är nog den bästa beskrivningen på allt som hände igår. Har väl insett att det är omöjligt att gå in på detaljer , men en sak är säker. Det känslan i mig; att se dom två vandra iväg med Alicia... Jag kan inte beksriva den med ord.

Camilla du är ovärderlig. Jag är så glad att du var här. På alla sätt och vis och du vet varför och vilken hjälp. Samtidigt som jag är så ledsen över att den enda dagen vi hade tillsammans på väldigt lång tid skulle förstöras så. Vi hade andra förväntingar på den. Hoppas verkligen att det går att boka in en träff snarast möjligt efter er resa. Men att sitta på golvet och fnittra och prata minnen och prova gamla kläder. Mmm. Jag kom i min studentklänning!! Det ni.

Idag har jag och plutten varit hos Emma och Alma. Skönt och trevligt med sällskap och att jag kunde få lite småpauser under dagen. Speciellt eftersom nattens sömn inte blev den bästa. Alicia vaknade 04.00!! Det har hon aldrig gjort... men dagen igår var också ett kaos. Det leendet och det humöret kl. 04.00 på morgonen kommer ni inte att se hos mig någon gång... =) Det blev i alla fall en promenad runt "strömmen" och Drottningatan upp och ner några gånger. Jag hittar ingen svart labanmössa i hennes storlek. Som bekant är jag rätt envis så snart så har hon en... innan overallen är för liten.

Jag badade liten idag, så hon plaskar. Vi provade att sitta upp i Almas badbalja. Alicia var mycket nöjd med det, men att klippa naglarna och fila dom är inte riktigt lika kul. Det händer så mycket med henne varje dag. Helt underbart. Det senaste är nog att hon har börjat skratta. Tony lekte titt-ut med henne på em. Hon visade verkligen att hon uppskattade den leken.

Några andra småsaker har också givit mig en enorm styrka och trevliga överraskningar är aldrig fel. Behöver jag säga att det blir sängen rätt tidigt för mig idag?!

Blev visst ett ganska långt inlägg, undrar hur många som orkade ner till sista raden. =)


Höstdag!

Vilket ruggigt väder. Undrar om det blir någon promenad idag. Vi får se. Min lägenhet är så fin nu. Diskat, städat toan, vikt tvätt, bäddat rent, plockat, dammat, vattnat blommor, bytt 4 glödlampor, dammsugit. Det känns sådär härligt som jag vill att det ska kännas när man har städat. Att man bara kan sitta och njuta och titta. Att sitta här vid datorn med gott samvete liksom. Alicia sover dessutom. Tack tack tack snälla mamma och pappa för hjälpen med allt idag. Känns som att det ger mig en ny skjuts i rätt riktning igen.

Snart snart snart hämtar vi Camilla från tåget också. Om det nu rullar iväg i tid... =) Nu blir det pepsi max och en kexchoklad. Mmm.

Skitdag

Jaha, dagen började i alla fall bra. Sovmorgon (den 3:e sen liten föddes). Ska inte klaga, liten sover bra om nätterna men ändå skönt att bara få ligga kvar i sängen. Jag har ju inte sovit en hel natt sedan 11 juni. Innan det var det ju lite si och så också....

Så nu har jag lagat mat själv, ätit själv och nu blir det soffan själv. Behöver jag säga att jag verkligen avskyr att vara själv på fredagar... Hade jag vetat att dagen skulle se ut såhär hade jag självklart ordnat sällskap på ett eller annat sätt. Blä. Att vara oense om saker och ting tar verkligen all kraft som finns... Hur mycket ska jag ställa upp på? Vad gör jag för min skull? Alicias skull? För hans skull? Vad är rimligt? Att dessutom inte veta något om hur det ska se ut framöver...

Det är inte ofta jag blir rädd. Men det börjar likna ett spel som inte jag vill vara med och spela. Känns som det behövs en "domare" för att se saken ur ett annat perspektiv. För jag kan erkänna att det är svårt, riktigt svårt. Jag ser ju bara saken från ett håll, jag är fullt medveten om det.

Vantar på!

Idag har det ju varit riktigt kallt. Alicia fick ha sina små söta vantar på sig. Dom gör lite nytta innan hon ätit upp dom så att dom är alldeles blöta. Konstaterade att plutt behöver en tjockare mössa också. Hmm... en svart labanfleecemössa skulle inte sitta fel.


Världens bästa vänner!

Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på vilka jag har runt omkring mig. Ännu en bra dag och med bra menar jag verkligen bra. En helt annan nivå! En dag då jag fått ett trevligt sms, gosat med plutt, varit ute på promenad, handlat med mamma och pappa på City Gross. Alicia satt i deras vagn och jag kunde i lugn och ro gå för mig själv och plocka det jag skulle ha. Skönt, jag kunde verkligen slappna av. Hem och mysigt besök av Martin och Martina. Tack för hjälpen. Klockan är på plats, så alla ni som har "klagat" på att jag inte har haft någon klocka. Den här kan ni inte missa. =) Dessutom är det snart lördag. Camilla kom hit nu!!! Såhär blev det i hallen (Försök att föreställa er rosa Trofastlådor);



RSS 2.0